Arvostelut

Kirja-arvio: Pitkä ajomatka aborttiklinikalle taipuu hieman yllättäen humoristiseksi nuortenkirjaksi

Tosi raskas reissu -romaanin kirkkaanpinkin kannen sisällä on valtavia teemoja kuten oikeus määrätä omasta kehostaan.

Veronica Clarken edessä avautuu sileä ja kaunis tie kohti huippuyliopistoa. Mallioppilaan ei tarvitse olla huolissaan yhtään mistään, sillä tätä hetkeä varten hän on puurtanut määrätietoisesti vuosien ajan.

Yksi epätoivoinen hetki koulun tyttöjenvessassa räsäyttää Veronican unelmat säpäleiksi. Raskaustestiin piirtyvät viivat suistavat nuoren tytön epätoivoon. Miten tässä on näin päässyt käymään?

Veronica tietää, että nyt ei ole hänen aikansa ryhtyä äidiksi, joten raskaus on keskeytettävä. Harmi vaan, että lähin sopiva klinikka on kolmen osavaltion päässä.

Sattumien kautta Veronica saa matkakumppanikseen entisen parhaan ystävänsä, jonka kanssa hän ei ole puhunut vuosiin.

Jenni Hendriksin ja Ted Caplanin kirjoittama Tosi raskas reissu -nuortenkirja lupailee hauskaa roadtrip-tarinaa. Lupaus on erikoinen, kun kirjan punaisena lankana on matka aborttiklinikalle.

Vakavasta aiheestaan huolimatta kertomuksessa on kohtia, jotka yllättävyydellään ja kaoottisuudellaan irrottavat pieniä hihityksiä. Vauhdikas tarina toimisi varmasti loistavasti myös elokuvana, ja HBO on sellaisen tänä vuonna jo julkaissutkin.

Kevyen huumorin sävyttämässä romaanissa on monia tärkeitä teemoja, joiden ääressä kannattaa hetkeksi pysähtyä. Suuret unelmat ja odotukset, oikeus määrätä omasta kehosta sekä ystävyyden syvät syöverit ovat vain esimerkkejä nuortenkin elämää kuohuttavista teemoista.

Jenni Hendriks ja Ted Caplan: Tosi raskas reissu. Suomennos: Inka Parpola. 304 sivua. WSOY.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: Elena Ferranten uusin teos tyydyttää Napoli-sarjan ystäviä

Kirja-arvio: Marskimaalla elävä rämelikka on tuore versio Tuulen viemää -romaanista tai ruma ankanpoikanen -sadusta

Kirja-arvio: Saaristo ja meri tarjoavat ankaran elinympäristön Paula Nivukosken Mainingin varjot -romaanissa

Kirja-arvio: Lapsiperheille suunnattu reseptikirja sopii mainiosti myös aikuisille, sillä ohjeet ovat ihastuttavan nopeita ja yksinkertaisia