Arvostelut

Kirja-arvio: Neiti Kymenen ihmeellistä taloa vartioivat tiikerit, eikä lukija voi olla ihastumatta kirjan satumaiseen tunnelmaan

Magdalena Hain saturomaanissa hurmaavat tarinan lisäksi Teemu Juhanin kuvitukset.
Kirjailijan kuva: Toni Härkönen / Otava
Magdalena Hai: Neiti Kymenen ihmeellinen talo. 184 sivua. Otava.

Neiti Kymenellä on ihmeellinen talo. Ja varsin ihmeellinen on neiti itsekin. Neiti Kymene ei perusta muista ihmisistä eivätkä pihapiirissä partioivat bengalintiikeritkään rohkaise ohikulkijaa piipahtamaan pikavisiitille.

Kaikesta tästä huolimatta – ja neiti Kymenen ärsytykseksi – eräänä päivänä hänen ovellaan seisoo inhottavan likainen poika. Tenava ei suostu poistumaan, ennen kuin löytäisi kadottamansa Rohkeuden.

Meno talossa yltyy yhä villimmäksi, kun neiti saa riesakseen vielä siskoksetkin. Talossa majailevat kaksitoista apinaakin huomaavat, että jotain on pian tapahtumassa.

Magdalena Hain Neiti Kymenen ihmeellinen talo -kirja henkii sitä innoittavaa satumaista tunnelmaa, jossa mikä tahansa on mahdollista. Kirjan henkilöille kaikkein eriskummallisimmatkin asiat ovat arkipäivää ja niiden ihmettelyn sijaan voidaan keskittyä ihmeellisen talon salaisuuksien ratkomiseen.

Hain kirjoitustyyli on rento ja puheenomainen. Välillä tarinankerronta keskeytyy hetkeksi hauskaan välihuomioon tai lukijan puhuttelemiseen. Se luo valtavaa kerronnallista rikkautta.

Saturomaani sopii alakoululaisen luettavaksi, mutta tapahtumat eivät ole liian jännittäviä nuoremmillekaan. Yhteisiin lukuhetkiin herttaisen mausteensa tuovat Teemu Juhanin vauhdikkaat kuvitukset. Tämä on kirja, joka varmasti luetaan monessa perheessä toistuvasti, ja uusintakierroksista nauttivat sekä aikuiset että lapset.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: Sisareni, sarjamurhaaja -romaani on koukuttava kertomus sisarusten välisestä luottamuksesta, jota edes veriteot eivät horjuta

Kirja-arvio: Narsistin pauloihin joutuneet naiset kertovat synkkää tarinaa Outi Pakkasen romaanissa Naistenkutsut

Kirja-arvio: Antti Tuomaisen romaanissa vakuutusmatemaatikko perii seikkailupuiston ja päätyy keskelle salaisuuksien verkostoa

Kirja-arvio: Julmat rikokset ryydittävät Espanjan Aurinkorannikolle sijoittuvaa hyvän mielen dekkaria