Arvostelut

Kirja-arvio: Narsistin pauloihin joutuneet naiset kertovat synkkää tarinaa Outi Pakkasen romaanissa Naistenkutsut

Romaani ei keskity varsinaisesti itse kuolemantapaukseen, vaan ennemminkin narsistisen miehen vierellä elävien tunteisiin.
Kirjailijan kuva: Markus Pentikäinen / Otava
Outi Pakkanen: Naistenkutsut. 319 sivua. Otava.

Max Luotolalla on ääni, joka saa puoli valtakuntaa pyörälle päästään ja karismaa vaikka pieneen kuningashuoneen tarpeisiin. Suuresta fanikunnastaan huolimatta Max ei ole kovin mukava mies. Ei ainakaan niille, jotka ovat häntä kaikkein lähinnä.

Kun Max kertoo suorassa televisiolähetyksessä, että hänestä tulee vihdoin isä, vastaanottimien äärellä kiristellään hampaita useammassa osoitteessa. Ex-vaimo haukkoo henkeään, samoin nykyinen vaimo, joka luuli, että raskaudesta ei vielä kerrottaisi kenellekään.

Sydämiä särkyy myös monessa muussa asunnossa.

”Ainoa asia, jota jään kuolinvuoteellani harmittelemaan, on se, etten ehtinyt kaataa kaikkia maailman naisia”, on viimeinen lausunto, jonka Max Luotola maailmalle antaa.

Outi Pakkasen Naistenkutsut-kirjassa tutustutaan epämiellyttävän Maxin lisäksi neljään naiseen, joista jokaisella on jonkinlainen yhteys suosittuun julkkiskonsultti-vaikuttajaan.

Romaanissa ei niinkään keskitytä itse kuolemantapaukseen, vaan ennemminkin narsistisen miehen vierellä elävien ihmisten tunteisiin. Ratkaisu on kiinnostava, joskin sen vuoksi loppuratkaisu tipahtaa lukijan syliin yllättäen.

Nopealukuinen kirja sopii hyvin seuralaiseksi pimenevään syysiltaan, kun luettavakseen kaipaa jotain helposti sulatettavaa.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: New Yorkista maaseudulle muuttanut taiteilija kohtasi pikkukaupungin vainon – vahva usko omaan tekemiseen ja pettämätön kauneuden taju on vienyt vaikeuksienkin yli

Kirja-arvio: Johanna Lumme on luonut kuvakirjoihinsa kaupungin, jossa lukija haluaisi itsekin asua

Kirja-arvio: Kimmo Ohtonen jaarittelee Metsä elää -kirjassaan, mutta kerronta toimii, jos kuvittelee katsovansa Avaraa luontoa

Vuoden 2020 Finlandia-voittajat on valittu – Tanssin kieltämisen historia oli paras tietokirja ja Margarita voitti kaunokirjallisuuden Finlandian