Arvostelut

Kirja-arvio: Hurmaava aviomies paljastui häämatkalla hirviöksi – eikä kukaan kuule valheellisen ulkokuoren alla elävän naisen avunhuutoa

B. A. Parisin psykologinen trilleri pitää otteessaan viimeisille sivuille saakka, vaikka välillä olo on lähes pahoinvoiva.
Kirjailijan kuva: Gummerus Kustannus
B. A. Paris: Suljettujen ovien takana. Suomennos: Marja Luoma. 350 sivua. Gummerus.

Jack Angel täyttää kaikki herrasmiehen kriteerit. Rikas, sorrettuja naisia puolustava asianajaja, joka puheillaan ja ulkonäöllään saa kenet tahansa puolelleen.

Hän ei ole kuitenkaan valmis sitoutumaan. Kunnes tapaa aurinkoisen Gracen ja hänen kehitysvammaisen pikkusiskonsa.

Valtavassa omakotitalossa elelevän avioparin vierailleen tarjoamat illalliset on hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten. Jack ei tarvitse sanoja, riittää kun hän vain vilkaisee vaimoaan. Grace ei omista edes omaa puhelinta tai sähköpostia – avioliitossahan kaikki on yhteistä. Kotoaan hän ei poistu koskaan yksin.

Ulkopuolisten silmissä kukoistava tosirakkaus onkin kahden kesken psykopaattista peliä ja pelottelua. Lukijan tekee mieli ravistella Gracea: tee nyt hyvä nainen jotain! Väärä liike voi kuitenkin koitua rakkaan pikkusiskon kohtaloksi.

B.A. Paris kuvaa osuvasti pitkään piinatun ihmisen hiipumista. Vallanpitäjää passiivinen asenne ärsyttää. Kannattaa silti olla varuillaan: yksikin lipsahdus voi vapauttaa vangitun naisen vihan.

Lähtöasetelma toi hetkittäin mieleen Camilla Läckbergin Kultahäkin. Parisin psykologisessa trillerissä henkinen väkivalta on vielä rajumpaa ja saa olon lähes pahoinvoivaksi. Kirjan aviopari on fiktiivinen, mutta ajatus jää kaihertamaan. Näin voisi tapahtua kenen tahansa silmien alla ja täysin huomaamatta.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: Marskimaalla elävä rämelikka on tuore versio Tuulen viemää -romaanista tai ruma ankanpoikanen -sadusta

Kirja-arvio: Saaristo ja meri tarjoavat ankaran elinympäristön Paula Nivukosken Mainingin varjot -romaanissa

Kirja-arvio: Lapsiperheille suunnattu reseptikirja sopii mainiosti myös aikuisille, sillä ohjeet ovat ihastuttavan nopeita ja yksinkertaisia

Kirja-arvio: Eeva Kolu paloi loppuun kolmesti, ja nyt hän kertoo, miten uupumusta vastaan voi taistella armollisuuden avulla