Arvostelut

Kirja-arvio: Kelpoja kikkoja kokin kotikeittiöstä, mutta miksi pastaa pitää käyttää aina 360 grammaa?

Mitä huippukokki syö kotona? Se taitaa kiinnostaa, koska aiheesta on ilmestynyt tänä syksynä useita kirjoja.
Ruokakuva: Jaana Kankaanpää
Hanna Gullichsen: Kokin kotiruokaa. 112 sivua. Otava. / Henri Alén: Henkan keittiössä – Arkiruokaa vuodeksi. 457 sivua. Readme.

Henri Alénin Henkan keittiössä tarjoaa arkiruokaa vuodeksi. Paksu opus olisi kevyempi käsitellä, jos lukuisat mustavalkoiset kuva-aukeamat olisi jätetty pois.

Arkiruokien lisäksi Alén esittelee sunnuntaiherkkujaan, ja kirja onkin yhdistetty painos aiemmista Vuoden keittokirjasta ja Arkiruokaa ja makumuistoja -kirjoista.

Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa on huomattavasti suppeampi – ja kätevämpi – opus. Se tarjoilee ohjeet Gullichsenin hyväksi havaitsemiin pastoihin, patoihin ja pannuihin ja yhden jälkiruuan, Pompierin pannarin.

Kokin kotiruokaa ei nosta arkikokkailun kynnystä liian korkealle, vaan antaa käytännön vinkkejä ja yksinkertaisia ohjeita Gullichsenin perheen suosikkiruuista.

Gullichsen tuli kuuluisaksi avokadopastallaan, ja kirja esittelee useita muita herkulliselta ja helpolta vaikuttavia pastoja.

Se vain ei ihan aukene, miksi pastaohjeissa pastaa neuvotaan käyttämään 360 grammaa. Useimmissa pakkauksissa on pastaa puoli kiloa tai kilo, joten mitä tehdä jäljelle jäävälle 140 grammalle? Ja onko se niin tarkkaa?

Gullichsenin muuten rento tyyli miellyttää ja kolmen lapsen huushollin pyörittäminen antaa ohjeille vankan pohjan.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Jopa yli puolet ravintoloista kaatuu toimintakiellon vuoksi, arvioi huippukokki Henri Alén – take away -toiminta ei pelasta koko alaa

Arkiruoka haastoi jopa huippukokin – Näillä ohjeilla selviät arjen kokkailusta

Kiertotalousravintola Ultima pokkasi Vuoden keittiöteko -palkinnon

Hyönteisruokaa ja samppanjaa – tältä maistui sirkkaskagen