Arvostelut

Elokuva-arvio: Kuinka pitkälle vitsin voi viedä, ennen kuin joku alkaa itkeä? Naurun varjolla -elokuvassa sukelletaan stand up -maailmaan

Elena Leeve ilmoittautuu stand up -kurssille, kun elämä tuntuu junnaavan paikoillaan.
Jarkko M. Virtanen / Zodiak Finland
Maria (Elena Leeve) on kyllästynyt stand up -esiintyjiin, joiden vitsit perustuvat puolison ja anopin haukkumiseen.

Kun elämä kohtelee erityisen lujin ottein, ei auta kuin heittää koko asia vitsiksi. Tähän johtopäätökseen tulee Maria (Elena Leeve), jolta menevät käsikirjoitustyöt alta ja jonka elämä muutenkin tuntuu polkevan paikoillaan. Ehkäpä elämä saisi uusia värejä stand up -kurssilta.

Hioessaan omaa esitystään Maria päätyy pienelle klubille, jossa kolme mieskoomikkoa heittää ilmoille toinen toistaan eltaantuneempia vitsejä.

Maria päättää tuulettaa koko kotimaisen stand up -kentän yhdellä iskulla päästessään mukaan aloittelijoiden kevätkiertueelle. Harmi vaan, että mukana on myös klubilta tuttu Tommi (Joonas Saartamo), jonka vaimo- ja anoppivitsit ovat Marian mielestä nähneet parhaat päivänsä jo aikojen alussa, jos silloinkaan.

Naurun varjolla on elokuva komediasta, naurattamisesta, mutta myös elämän kipeistä asioista. Niistä painoista, jotka kiskovat ihmisiä kohti tummimpia pohjamutia. Parhaimmillaan ikävimmillekin kipukohdille voi nauraa, mutta pahimmillaan niiden tökkiminen johtaa sanaharkkoihin ja yhteentörmäyksiin.

Elokuva ei saa katsojaa pyöriskelemään naurusta, mutta muutamat hörähdykset se irrottaa. Kaiken kaikkiaan Naurun varjolla on viihdyttävä kokonaisuus, jonka ääressä voi tummista pohjavireistä huolimatta keskittyä yksinomaan rentoutumiseen.

Naurun varjolla. Ohjaus: Reetta Aalto. 88 min. Ensi-ilta 20.11.

Lue lisää

Elokuva-arvio: Onnettomien ihmisten kaivoskylässä kuljetaan ryyppäjäisistä suoraan seuraaviin juominkeihin – Viimeiset-elokuva ei vakuuta

Suomalalaiset elokuvat ovat nyt elokuvateatterien hengenpelastajia

Elokuva-arvio: Ensilumi näyttää herkällä otteella, kuinka nelihenkinen perhe elää vastaanottokeskuksessa aivan tavallista arkea odotuksen keskellä

Elokuva-arvio: Risto Räppääjä onkin jälleensyntynyt Vincent van Gogh – ja siitä juoni vasta alkaakin tihentyä