Arvostelut

Kirja-arvio: Moni kirja sitä lupaa, mutta vain harva siinä onnistuu – Taikuuden talo on aidosti ennalta-arvaamaton ja se ilahduttaa lukijaa

Mikki Lish ja Kelly Ngai ovat luoneet salaperäisen tarinan, jossa maagisuus poreilee jokaisella sivulla. Kirjalle on luvassa myös jatkoa.
Mikki Lish ja Kelly Ngai: Taikuuden talo. Suomennos: Terhi Kuusisto. 266 sivua. Aula & Co.

Jouluvalmistelut ovat jo käynnissä, kun Hedy ja Spencer saapuvat isoisänsä luokse. Suuri talo tuntuu kätkevän mitä ihmeellisimpiä salaisuuksia, mutta John-papalla on selkeät säännöt, joita ei sovi rikkoa. Lapset eivät saa koskea mihinkään, eikä suljettujen ovien taakse ole luvallista kurkistella.

Uteliaina lapsina Hedy ja Spencer eivät tietenkään pysty tottelemaan isoisänsä sääntöjä, etenkään kun talo tuntuu puhuvan heille. Voisiko salaperäisten ja hieman pelottavienkin viestien takana olla heidän isoäitinsä, joka katosi vuosia sitten? Voisivatko Hedy ja Spencer auttaa Rose-­mammaa?

Avukseen lapset saavat muun muassa karhuntaljan ja hirvenpään, jotka eivät vaikene, kun ovat kerran alkaneet puhua.

Mikki Lish ja Kelly Ngai ovat onnistuneet siinä, mitä moni kirja lupaa, mutta harva oikeasti tekee: Taikuuden talossa voi totisesti tapahtua mitä tahansa. Arkisimmiltakin tuntuvat esineet saattavat yllättäen paljastaa salaiset voimansa, eikä lukija pysty millään arvaamaan seuraavaa juonenkäännettä. Kirjan puoli­välissä se tuntuu jopa hieman tempoilevalta, mutta ennen kaikkea villit juonikuviot kutkuttavat mielikuvitusta.

Lennokkaalle tarinalle on luvassa jatkoa. On herkullista nähdä, mitä kaikkea taikuuden hylännyt John-pappa lapsenlapsineen saa vielä kokea.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: Thomas Taylorin Malamanteri on taianomainen seikkailu, joka kaappaa lukijan mukaansa

Etsitkö lomalukemista tai kirjaa kääräistäväksi joululahjapakettiin? MT julkaisee kaksi kirja-arviota päivässä loppiaiseen asti

Kirja-arvio: Millainen olisi elämä, jossa et olisi tehnyt yhtään väärää valintaa? Se selviää elämän ja kuoleman välissä Keskiyön kirjastossa

Kirja-arvio: Sarah Crossanin Kuunnousu näyttää miltä tuntuu, kun veljen teloituspäivä lähestyy vääjäämättä