Arvostelut

Kirja-arvio: Alex Milwayn Hotelli Flamingo -lastenromaaneissa kaikki on kohdillaan

Hotelli Flamingo -kirjoissa on hauska ja humoristinen ote. Ne sopivat lapsille, jotka lukevat jo melko sujuvasti.
Kirjan kuvitusta / Alex Milway
Alex Milway: Hotelli Flamingo: Kokkauskisa. Suomennos: Aila Herronen. 182 sivua. WSOY.

Moni on käynyt Hotelli Flamingossa Vantaalla, mutta astetta mielenkiintoisempi Hotelli Flamingo löytyy brittiläisen Alex Milwayn kirjoittamista ja kuvittamista lastenromaaneista. Tätä hotellia pyörittää johtajatar Anna, ja muut hotellin työntekijät ja vieraat ovat eläimiä.

Tänä vuonna on julkaistu suomeksi sarjan neljäs osa, Kokkauskisa.

Hotellissa on talven jäljiltä väljää. Niinpä Anna päättää houkutella vieraita järjestämällä kilpailun, jossa mittelöivät seudun parhaat kokit, myös Hotelli Flamingon oma Madame Le Possu. Rinnalla kulkee tarina hotelliin tupsahtaneen lentopelkoisen kyyhkyn Alfonso Nopsanokan kommelluksista.

Juonet vievät tärkeiden, arkipäiväisten teemojen äärelle: jotkut käyttäytyvät toisia kohtaan tylysti, esiintymisjännitys voi vaivata ketä tahansa eikä aina voi voittaa. Sävy ei silti ole osoitteleva vaan innostava ja lievän humoristinen.

Näissä kirjoissa on kaikki myös ulkoisesti kohdillaan. Ne ovat pehmeäkantisia, käteen mahtuvan kokoisia, iloisen värikkäitä, kullankimalteisiakin ja sopivat sekä pojille että tytöille.

Sivuja on melkein parisataa, mutta teksti on kookasta ja harvaa ja kuvia on paljon. Jos osaa lukea jo melko sujuvasti, Hotelli Flamingo on sopiva valinta.

Olen odotellut, milloin ensimmäinen koronaeristyksestä kertova romaani tulee vastaan. Alex Milwayn englanninkielisiltä verkkosivuilta sellainenkin löytyy. Hotelli Flamingo -sarjan viidennen, tavallista ohuemman osan voi ladata sieltä ilmaiseksi itselleen. Nähtäväksi jää, painetaanko ja suomennetaanko se.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: Elif Shafak kirjoitti Istanbulin syrjityistä vahvan ja verevän romaanin, joka ei aiheestaan huolimatta ahdista

Kirja-arvio: Hulvaton kuvitus näyttää, miltä tunnemyrsky tuntuu

Kirja-arvio: Kotoisassa lähiössä muhii vaara, joka takaa lukijalle huolella punottuja ja jännittäviä lukuhetkiä

Kirja-arvio: Merja Jalon uusi Kotikulman etsivät -sarja sopii lukemaan opetteleville