Arvostelut

Kirja-arvio: Suosittu Samasta padasta sai jatkoa – nyt kokataan lasten kanssa rennosti ja turhia säätämättä

Kirja sopii inspiraation lähteeksi muillekin kuin lapsiperheille, sillä etätyöarjessa on kysyntää nopeille aterioille.
Ruokakuva: Petteri Kivimäki
Outi Väisänen, Riikka Kantinkoski: Samasta padasta 2.0, Puolessa tunnissa, Lapsiperheen superhelpot lempparit. 207 s., Readme.fi

Suosittu vauvaruokakirja Samasta padasta on saanut jatkoa, kun tekijöiden lapset ovat kasvaneet. Samasta padasta 2.0 esittelee lapsiperheen helppoja lempiruokia, joiden luvataan valmistuvan puolessa tunnissa.

Esimerkiksi makaronilaatikkoon kirja antaa oikotien: ainekset vain sekoitetaan vuoassa eikä makaroniakaan tarvitse keittää. Uuni hoitaa loput. Jauhelihan sijaan käytetään nyhtökauraa, joka ei vaadi paistamista.

Kirjassa on myös herkullisia vinkkejä, kuten porkkanakeiton maustaminen lakritsijauheella tai sahramilla tai huijarin voikana – butter chicken – MiFu-suikaleista.

Kirjan alkuun on kirjattu ruuhkavuosien ruokamanifesti eli kymmenen teesiä, miten perhe syö hyvin, vaikka aikaa kokkaamiseen ei oikein olisi. Tekijät kehottavat soveltamaan, ottamaan lapset mukaan ja käyttämään tähteet hyödyksi.

Kokin oikopoluissa on monta hyvää kikkaa. Jos vähän ennakoi, satsaa tehosekoittimeen ja hallitsee tiskikaaosta jo kokatessaan, niin pääsee helpommalla.

Kirjasta välittyy ruokailo se, miten vanhempien esimerkki vaikuttaa lasten ruokasuhteeseen. Hauska idea on myös rähmäkäpälämerkki, joka kertoo, missä kohtaa reseptiä lapsi pääsee sekoittamaan tai koristelemaan.

Kirjan kuvitus on ihastuttava, täynnä ruokailoa ja rentoutta.

Lue myös:

Kuinka kävi? Tokaluokkalainen ja eskari kokkasivat kolmen ruokalajin illallisen puhelinsovelluksen avulla

Jo lähes puolet alle kouluikäisten energiasta tulee välipaloista – niiden laadun on oltava hyvä

Lue lisää

Näin syntyy pääsiäisateria koko perheen voimin: Alkuun parsakeittoa, pääruuaksi nyhtölammasta ja pannulla valmistuvia rieskoja

Kirja-arvio: Raastavan karu kuvaus maaseudun köyhyydestä 1950-luvulla

Kirja-arvio: Koronakevättä piristävä pakomatka Italian maaseudulle

Kirja-arvio: Taidemaalari Tyko Sallisen vaimon unelmat särkyivät – lasten menetys oli viimeinen isku