Arvostelut

Kirja-arvio: Mitä tapahtuu oikeasti ja mitä vain mielikuvituksessa? Kuuharjainen keppihevonen on tarina sisaruskateudesta ja sen seurauksesta

Mila Teräksen ja Mirkka Eskosen kuvakirja Kuuharjainen keppihevonen on ihana, mutta ei niin vaikuttava, että sen haluaisi omaksi.
Kirjailijan kuva: Sirpa Papinaho / Karisto
Mila Teräs ja Mirkka Eskonen: Kuuharjainen keppihevonen. 32 sivua. Karisto.

Miisa saa joululahjaksi keppihevosen. Mummi on tehnyt sen itse, neulonut raidallisen villasukan pääksi ja valmistanut villalangasta leiskuvan harjan. Keppari saa nimen Koni-Kalle.

Vaan isosiskon paketista kummitädiltä paljastuu vielä upeampi keppihevonen, Poni-Polle. Sillä on samettinen turpa ja silkkinen harja, suitsetkin ovat strassikoristeiset.

Mila Teräksen kuvakirja Kuuharjainen keppihevonen kertoo sisaruskateudesta. Kun Poni-Polle herättää pihan lapsissakin Koni-Kallea enemmän ihastusta, Miisa pakenee leikkien mielikuvitusmaailmaan. Siellä kesä muuttuu talveksi ja kateus iloksi. Miisa hyppää eläinkarusellin kyytiin.

Meidän perheemme realistilapsia tapahtumat hämmentävät. Miten yhtäkkiä voi olla kesä? Mitä tapahtuu oikeasti ja mitä vain Miisan mielikuvituksessa?

Mirkka Eskosen pastellisävyinen kuvitus tekee kirjasta kerrassaan ihanan. Lapsenomainen piirrostyyli innostaa, ja tekisi mieli kokeilla itsekin, miten kepparien tai karusellin piirtäminen sujuu.

Ihanuudestaan huolimatta Kuuharjainen keppihevonen tuntuu kertakäyttötavaralta. Se toimii mainiosti kirjastosta lainattuna ja kerran pari ääneen luettuna. Mutta se jokin puuttuu, se, mikä saisi haluamaan kirjan omaksi ja säästämään sitä, kunnes voisi lukea sen omille lapsenlapsilleenkin.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: Tarjolla lohdullisia uutisia muun muassa metsänomistajille – Kari Kaunisto ja Veikko Rinne kokosivat kirjan muuttuvasta hyönteislajistosta

Kirja-arvio: Kaiken järjellisen rajojen yli pursuava ylimielisyys ei rajoitu vain politiikan johtajiin

Kirja-arvio: Otavan värikasvio löytyy varmaan joka toisen kesämökin kirjahyllystä – teos uudistui maltillisesti

Kirja-arvio: Taitavana kirjoittajana Alex Schulman kertoo romaanin tapahtuman takaperoisesti – ruotsalainen kirjailija näyttää vanhempien arvaamattomuuden merkityksen