Arvostelut

Kirja-arvio: Tätä vintin ovea ei sitten saa ikinä avata – Lukupalat-sarja koukuttaa lukemaan oppineet

Uusi kirjasarja saa alkunsa, kun ullakon oven takaa karkaa joukko hirviöitä.
Vesa-Matti Väärä
Roope Lipasti & Mari Luoma: Aavepartio yksin kotona. 64 sivua. WSOY.

Lukupalat-sarjan 25:s osa houkuttelee Aavepartion monstereiden seuraan. Roope Lipastin kirjoittaman ja Mari Luoman kuvittamaan Aavepartioon kuuluvat ryhmän perustaja Alpi, edellisen paras kaveri Joona, pikkusisko Aava ja nelijalkainen karvakaveri Amos.

Tarina käynnistyy, kun Alpin ja Aavan isä on ostanut tosi halvalla melkoisen rötiskön. Talon myynyt mies vannotti uusia asukkaita, ettei vintin ovea saanut avata missään olosuhteissa. No, voitte vaan arvata mitä sitten tapahtuu. Tottakai se ovi pitää avata! Ja siitäkös sitten uusi kirjasarja saa alkunsa. Kolmen lapsen partio alkaa metsästää vintiltä karanneita hirviöitä.

Ainakin meikäläisen kolmasluokkalainen hotkaisi tämän kirjan hetkessä ja kysyi onko lisää. Erilaisiin mörköihin ja jännittäviin olioihin liittyvät tarinat ovatkin lasten mielestä erityisen kiinnostavia. Mitä jännittävämpää, sen parempi.

Mari Luoman sarjankuvanomaiset kuvitukset ansaitsevat erityismaininnan. Aavepartion tarina on saumaton tekstin ja kuvan yhteistyö.

WSOY:n Lukupalat-sarja on kieltämättä tällä hetkellä ylivoimaisesti paras lukemaan juuri oppineille tarkoitettu helppolukuinen kirjasarja. Erityiskiitos siitä, että sarjan kirjoista ei välttämättä edes paista se kenelle kirja kulloinkin on tarkoitettu.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: Tarjolla lohdullisia uutisia muun muassa metsänomistajille – Kari Kaunisto ja Veikko Rinne kokosivat kirjan muuttuvasta hyönteislajistosta

Kirja-arvio: Kaiken järjellisen rajojen yli pursuava ylimielisyys ei rajoitu vain politiikan johtajiin

Kirja-arvio: Otavan värikasvio löytyy varmaan joka toisen kesämökin kirjahyllystä – teos uudistui maltillisesti

Kirja-arvio: Taitavana kirjoittajana Alex Schulman kertoo romaanin tapahtuman takaperoisesti – ruotsalainen kirjailija näyttää vanhempien arvaamattomuuden merkityksen