Arvostelut

Joko virkkasit turvalonkeron keskoselle?

Turvalonkerot – Virkkaa ja kudo unileluja kaikkein pienimmille. 44 sivua. Aula & Co.

Nämä ovat nyt muotia: puuvillalangasta virkatut, mustekalaa muistuttavat olennot. Ohjeita turvalonkeroiden tekemiseen löytyy netistä vino pino, mutta eihän se estä tekemästä myös kirjaa aiheesta.

Tanskan kielestä käännetyn julkaisun keskeinen ajatus lieneekin kerätä rahaa vastasyntyneiden tehohoitoon. Jokaisesta suomenkielisestä myydystä kirjasta lahjoitetaan 50 senttiä Lastenklinikoiden Kummeille.

Kerrotaan, että kierteiset lonkerot tuovat turvaa vastasyntyneelle, koska ne muistuttavat äidin napanuoraa.

Useimmat käsityön harrastajat ottavat ilolla vastaan kaikki ideat, jotka auttavat hankkiutumaan eroon sekalaisista langanpätkistä. Tässä yksi, eikä mitenkään huono.

Kokenut käsityön harrastaja virkkaa lonkeron vaikka kokonaan ilman ohjeita. Siksi on vähän häiritsevää, että kirjaan päätyneet ohjeet eivät ole ihan virheettömiä. Kavennettaessa ohjeen mukaisesti silmukat eivät vähene kauniin tasaisesti.

Minne valmiita lonkeroita sitten voi lahjoittaa? Viimeistään sitä pohtiessa apua täytyy etsiä netistä. Turvalonkeroita keskosille -nimiseen Facebook-ryhmään on listattu sairaaloita, jotka ottavat lonkeroita vastaan.

Lue lisää

Maailmanvalloitus virkkuukoukulla: Kurikasta kotoisin olevan Molla Millsin käsityökirjoja luetaan jopa Etelä-Koreassa

Kirja-arvio: Norjalainen kirjoittaja julkaisi vangitsevan romaanin 1800-luvun metsäsuomalaisista

Kirja-arvio: Housuvaaran uimahalli on kutkuttavan innostava kirja uimahalleista

Kirja-arvio: Thomas Taylorin Malamanteri on taianomainen seikkailu, joka kaappaa lukijan mukaansa