Kevyttä kriiseilyä ­elämän solmukohdissa – leppoisaa lomaluettavaa - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kevyttä kriiseilyä ­elämän solmukohdissa – leppoisaa lomaluettavaa

Laura Honkasalo: Vie minut ­jonnekin. 351 sivua. Otava.

Nellan elämä on ajautunut kuin vahingossa mukaville, mutta hitusen puuduttaville urille. On hulvattomat työkaverit, ihana asunto sekä avomies, joka ei nurise kokkaus- tai siivousvuoroista. Mallikelpoinen elämä alkaa kuitenkin hapertua, kun Nellan työpaikalle tulee yt:t ja kolmenkympinkriisikin iskee.

Onko Nella sittenkään valmis luopumaan nuoruuden huolettomuudesta ja hyppäämään avomiehensä Miskan vauvakuumeen vietäväksi?

Laura Honkasalon Vie minut jonnekin -kirja on puhdas­oppista chick lit -kirjallisuutta, jossa viini­höyryissä pohditaan elämän solmukohtia ja etsitään omaa, sisäistä voimaa. Juoni on ennalta arvattava ja hahmot stereotyyppisiä, mutta genren ystäville kirja tarjoaa kepeää lomalukemista.

On mukana myös tuoreita elementtejä. Elämänsä ehtoopuolelle ehtinyt Ilmi-täti haaveilee näyttävästä risteilystä, kun taas Nellan sisko Elsa elää täydellistä blogiäidin elämää. Kaikki lifestyle-blogeihin perehtyneet tunnistavat kliseiset sanakäänteet ja laskelmoidun kepeät yhteistyöpostaukset.

Irtoaa kevyestä kirjasta aineksia myös vakavammille pohdinnoille. Onko vanhemmilla oikeus kuvata lapsiaan blogeihinsa ja tienata sillä rahaa? Entä kuinka hyvin erilaisia elämäntapoja lopulta hyväksytään? Kirjan suurin oppi lienee kuitenkin se, että asioiden patoaminen sisälleen ei auta mitään. Puhumalla ne pahimmatkin kriisit lähtevät sulamaan.

Lue lisää

Kirja-arvio: Elämäkerrassa kuvataan islantilaisen lampurin taistelu vesivoimaa vastaan

Kirja-arvio: Hurmaava Napoli ja riipivä äitiys tasapainottelevat Elena Ferranten romaanissa

Kirja-arvio: Tove Janssonin uusi sitaattikokoelma on parhaimmillaan, kun sen lukee luonnon helmassa

Kirja-arvio: Housuvaaran uimahalli on kutkuttavan innostava kirja uimahalleista