Kirja-arvio: Riemukas kirja kaikille keppareiden ystäville - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Riemukas kirja kaikille keppareiden ystäville

Merja ja Marvi Jalo: Olivia ja Onnentähti. 64 sivua. WSOY.

Enemmän kuin mitään muuta tokaluokkalainen Olivia haluaisi käydä parhaan ystävänsä Valpurin kanssa tallilla ratsastamassa ja syöttämässä hevosille voikukanlehtiä. Mutta Olivia ei voi, sillä hän on allerginen hevosille.

Eräänä päivänä Olivia huomaa ojan pohjalla jotain mustavalkoista ja surkeaa. Se on keppihevonen, jonka edellinen omistaja on päästänyt huonoon kuntoon ja hylännyt.

Eläinlääkärivisiitin jälkeen Onnentähti laukkaa iloisesti ja Olivia päättää perustaa oman kepparitallin. Onnentalliin omat hevosensa tuovat myös Olivian ystävät Valpuri, Juuli ja Lilli. Yhdessä tytöt alkavat järjestää ratsastustunteja sekä kepparinäyttelyitä.

Merja ja Marvi Jalon Olivia ja Onnentähti -kirja aloittaa uuden esi- ja alakoululaisille suunnatun Onnenkepparit-sarjan, jonka ytimessä on tietysti suosittu keppariharrastus.

Hevoskirjoja aiemminkin kirjoittaneet Jalon sisarukset ovat vanginneet kirjan sivuile monia lasten elämän suurimmista tunteista. On harmitusta eläinallergiasta, innostusta uudesta leikistä ja ystävysten välistä pientä kitkaa kilpailutilanteessa.

Hyvän mielen kirjasarja innostaa varmasti lukijansa keppariharrastuksen pariin askartelemaan esterataa ja suitsia.

Reippaasti alle satasivuinen romaani sopii hyvin joko ääneen luettavaksi tai lukemisen makuun päässeen lapsen omaksi luettavaksi. Reetta Niemensivun mustavalkokuvitukset rytmittävät tarinaa oivallisesti, vaikka sisäsivun kuvat ovatkin kansikuvaan verrattuina vähän vaisuja.

Olivia ja Onnentähti on yksi yhdeksästä Runeberg Junior -kilpailun palkintoehdokkaista. Voittaja julkistetaan J. L. Runebergin päivänä 5.2.2019 Porvoossa.

Lue lisää

Aikuinen tarjoaa yhdessäoloa ja läheisyyttä lapselle lukemalla ääneen somen räpläämisen sijaan

Kirja-arvio: Elämäkerrassa kuvataan islantilaisen lampurin taistelu vesivoimaa vastaan

Kirja-arvio: Hurmaava Napoli ja riipivä äitiys tasapainottelevat Elena Ferranten romaanissa

Kirja-arvio: Tove Janssonin uusi sitaattikokoelma on parhaimmillaan, kun sen lukee luonnon helmassa