Arvostelut

Kirja-arvio: Tiesitkö, että kirjahyllyssäsi saattaa vierailla öisin hämärävaari?

Jenna ja Noora Kunnas: Hämärävaarit. 22 sivua. Otava.

Noora Kunnaksen kirjoittama ja Jenna Kunnaksen kuvittama lastenkirja Hämärävaarit on salaperäisyyttä huokuva satukirja. Kunnaksen sisarukset valtaavat tämän teoksen myötä aivan uuden alueen.

Minusta teos näytti alun perin omituiselta ja hautasin sen kirjakasaan. Lapset kuitenkin löysivät sen ja vaativa lukemaan. Sittemmin teoksesta on tullut yksi perheemme tämän vuoden suosikeista.

Tarina kertoo hämärävaareista, jotka lainailevat öisin kirjoja ihmisten kirjahyllyistä ja ahmivat niitä sohviensa uumenissa. Hämärävaarit ovat harmaita otuksia, jotka kulkevat jaloilla ja joilla on kädet. Kirjat ovat niille kaikki kaikessa.

Otukset ovat persoonallisia, ihan niin kuin ihmiset. Trendi-vaari tunteet parhaan hattukaupan, Fauna-vaari eläimet ja Seilori-vaari meren salaisuudet. Kaikkein viisain on kuitenkin Pappa-vaari.

Kerran yksi hämärävaareista on kadonnut. Muut lähtevät häntä etsimään ja siitäkös seikkailu syntyy.

Kirjan opetus on, että kirjaviisauden lisäksi pitää seikkailla elävässä elämässä. Seikkailun jälkeen on myös mukava palata kotiin ja tavalliseen arkeen.

Lapsia kirjassa kiehtoo selvästi villi seikkailu. Aikuisellekin kirja on mielekästä luettavaa. Tarina kulkee ja kuvitukset ovat kauniita.

Pitää vain uskaltaa hypätä mukaan kummallisten harmaiden olioiden maailmaan.

Hyvän satukirjan kun löytää, sitä luetaan kymmeniä kertoja.

Tätä voin suositella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kirja-arvio: Haluatko päästä lukemaan muiden ihmisten kirjeitä? Uusi kirja tarjoaa siihen harvinaisen koukuttavan mahdollisuuden

Kirja-arvio: Tavarantasaaja karkaa vankiloista, mutta jää lukijalle etäiseksi

Kirja-arvio: "Metsä meidän jälkeemme" syyttää tehometsätaloutta punkeista, hirvikärpäsistä ja uimavesien pilaamisesta