Arvostelut

Kirja-arvio: Keskustelupalstan hulvattomuuksille on aivan pakko nauraa – ja kovaa

Paula Mononen (toim.): Aihe vapaa – Vauva.fi-keskustelujen parhaat. 277 sivua. S&S.

Lähtökohtaisesti kirja, johon on koottu tekstejä Vauva.fi- keskustelupalstalta, tuntuu tylsältä. Sitä se ei kuitenkaan ole, ei alkuunkaan. Tätä lukiessani nauroin raikuvammin kuin todennäköisesti kertaakaan aikaisemmin tänä vuonna.

Paula Mononen on tehnyt erinomaista työtä kootessaan suositun keskustelupalstan parhaimmistoa yksien kansien väliin. Eipähän tarvitse hankkiutua nettiin pahoittamaan mieltään, vaan voi nautiskella parhaat palat vaikkapa sängyssä iltalukemisiksi.

Kirja koostuu klassikkoketjuista, jotka Vauva.fi:n Aihe vapaa -osion vakiokirjoittelijat ilmeisesti tietävät jo ennestään. Niitä ovat esimerkiksi kysymys, riittääkö 200 grammaa makaronilaatikkoa henkilöä kohden häätarjoiluiksi, toistuva pyyntö tehdä kysyjälle Munsalan kansallispuku sekä paljon vastauksia kerännyt ketju, jossa kerrotaan lastensa vanukkaita salaa syövistä isistä.

Tekstit ovat hulvattomia. Pienet kirjoitusvirheet aiemmissa kysymyksissä tai vastauksissa ovat provosoineet lukijoita mitä hauskimpiin vastauksiin – ja tähän kirjaan on koottu juuri niitä hyvän mielen tekstejä.

Alkuperäisen kysymyksen esittäjä ei ehkä ole ollut vastauksista hyvillään, mutta kaikki muut kylläkin.

Oma suosikkini on kysymys, joka koskee vauvan pukemista golitzipukuun. Enempää siitä ei kannata tässä paljastaa, sillä parhaat naurut saa, kun lukee kysymyksen lisäksi kaikki sen keräämät vastaukset suoraan kirjasta.

Tämä kirja sopii myös ääneen luettavaksi. Väittäisin, että se jopa piristää väsähtänyttä ruuhkavuosien parisuhdetta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kirja-arvio: Haluatko päästä lukemaan muiden ihmisten kirjeitä? Uusi kirja tarjoaa siihen harvinaisen koukuttavan mahdollisuuden

Kirja-arvio: Tavarantasaaja karkaa vankiloista, mutta jää lukijalle etäiseksi

Kirja-arvio: "Metsä meidän jälkeemme" syyttää tehometsätaloutta punkeista, hirvikärpäsistä ja uimavesien pilaamisesta