Arvostelut

Elokuva-arvio: Stephen Kingin karmivaan menestysromaaniin perustuva kauhuelokuva menee siitä, missä aita on matalin

Uinu, uinu lemmikkini saa pisteet tyylikkäästä lavastuksesta ja kuvauksesta, mutta muuten se on lattea.
Kerry Hayes / Paramount Pictures
Jason Clarke esittää lääkäriä, joka haluaa herättää kuolleen takaisin eloon.

Kun Maineen juuri muuttanut perhe menettää kissansa, perheen isä herättää sen eloon hautaamalla kissan metsässä sijaitsevaan kätkettyyn hautausmaahan.

Perhe kohtaa toisenkin tragedian ja epätoivoinen isä päättää tuoda jälleen kuoleman maan päälle järkyttävin seurauksin.

Kauhumestari Stephen Kingin Uinu, uinu lemmikkini -romaanista tehtiin ensimmäinen elokuvaversio vuonna 1989. Siinä itse Kingillä on pieni rooli. Elokuva tuotti erittäin hyvin, mutta sen arvostelut ovat enimmäkseen heikommasta päästä.

Uudempi versio on parempi, sillä se vaikuttaa entistä karmivammalta ja aidommalta. Se ei kuitenkaan tarkoita, että elokuva olisi mainio. Uinu, uinu lemmikkini menee siitä, missä aita on matalin.

Pääosaa esittää Jason Clarke ja sivuosissa nähdään Amy Setmetz sekä John Lithgow. Jeté Laurence esittää kerronnan kannalta tärkeän nuoren tytön roolin.

Clarken mielenkiinnoton roolisuoritus ei tuo elokuvaan mitään erityistä. Ainoa näyttelijä, joka kiinnittää mielenkiinnon, on Lithgow. Sekä tietenkin Church-kissa.

Kingin kirjoista on tehty niin paljon elokuvia, ettei niissä pysy enää perässä. Tänä vuonna tulee myös Se-elokuvan toinen osa.

Uinu, uinu lemmikkini ei kuulu King-filmatisointien kärkeen, mutta voittaa monet muut hänen kirjoistaan tehdyt elokuvat. King on sanonut, että hänen romaaneistaan juuri Uinu, uinu lemmikkini pelotti häntä eniten. Elokuva epäonnistuu siinä, ettei se ota kirjaa tosissaan ja jättää mielenkiintoiset mahdollisuudet käyttämättä. Tarinassa esiintyvää Victor Pascowia olisi mielellään seurannut enemmän, mutta hän jätetään elokuvassa omaan varjoonsa. Vuoden 1989 elokuvassa kyseinen hahmo pääsi suureen sivuosaan.

Vaikka tylsältä vaikuttava sisältö tekee elokuvasta kohtalaisen ja ainakin yhden katselukerran arvoisen, pitää sitä silti kehua tyylikkäästä lavastuksesta ja kuvauksesta.

Uinu, uinu lemmikkini ensi-illassa 5.4.2019.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elokuva-arvio: Angelina Jolie palaa Pahattaren rooliin synkässä jatko-osassa

Elokuva-arvio: Fingerpori-elokuva on niin surkea, että sitä melkein säälii

Elokuva-arvio: Joaquin Phoenix loistaa uudessa Joker-elokuvassa – häikäisevä ja väkivaltainen trilleri kertoo sarjakuvarikollisen syntytarinan