Arvostelut

Kirja-arvio: Kaksipäinen vasikka ja muita museoihmeitä

Jos kirjoja tulee lisää, voitaisiinko niissä esitellä myös pienempien paikkakuntien museoita?
Elina Kuorelahti ja Nunnu Halmetoja: Museoseikkailu. Nemo 2018. 44 sivua.

Museoseikkailu-kirjassa koululaiset pääsevät kesälomallaan tutustumaan Suomen suurten kaupunkien museoihin.

Kirjoittaja, historioitsija Elina Kuorelahden tarina kulkee sujuvasti.

Kirjassa Aane-mummo vie lapsijoukon Helsingin Ateneumiin, Luonnontieteelliseen museoon ja Teatterimuseoon. Turussa kohteita ovat Turun linna ja Aurajoen varressa sijaitseva Aboa Vetus & Ars Nova.

Museoista nostetaan esiin kiinnostavia yksityiskohtia. Lapsia ihmetyttivät etenkin Ateneumin lattian oikosarvien fossiilit. Kalkkikivilattiasta voi löytää miljoonia vuosia vanhoja jäänteitä. Niitä pitää päästä ihmettelemään myös museoon.

Mukaan kirjaan on päässyt myös Luonnontieteellisen museon Hyvinkäällä vuonna 1932 tai 1933 syntynyt kaksipäinen vasikka, josta on muodostunut museon klassikko.

Museoseikkailu on Museokortin virallinen lastenkirja. Sen tarkoituksena on innostaa lapsia vanhempineen museoihin. Jos kirjoja tulee lisää, voitaisiinko niissä esitellä myös pienempien paikkakuntien museoita?

Tunteikas Aane-mummo puhuu leveää savoa ja on muutenkin mainio hahmo. Lea Laven soi, ja pullaa saa syödä ennen asiallista ruokaa. Kuulostaa täydelliseltä museoseuralta!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elokuva-arvio: Dramaattinen Ted Bundy -elokuva tuo sarjamurhaajan elämän esille ankeasti, mutta uteliaisuuden takia sitä ei voi olla katsomatta

Kirja-arvio: Haiseva olio ulkoavaruudesta innostaa Olgan tieteellisiin kokeisiin

Kirja-arvio: Taianomainen seikkailu menneisyydessä koukuttaa välittömästi