Arvostelut

Elokuva-arvio: Viehättävät Pokémonit tuovat iloa päivään – Detective Pikachu on onnistunut ja hauska

Pokémon Detective Pikachu tuo tutut Pokémon-hahmot ensimmäistä kertaa esille live action -elokuvassa.
WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC. AND LEGENDARY
Ryan Reynolds toimii suloisen Pikachun äänenä, joka selvittää erikoista mysteeriä yhdessä partnerinsa kanssa.

Kun yksityisetsivä Harry Goodman katoaa mystisesti, alkaa katoamista selvittää hänen poikansa Tim.

Avukseen Tim saa Pikachun, hänen isänsä entisen Pokémon-työparin. Yhdessä kaksikko ajautuu erikoiseen seikkailuun, jossa koko Pokémon-universumi on vaarassa.

Detective Pikachu on samannimiseen videopeliin perustuva live action -elokuva, jossa ihmiset ja Pokémonit elävät rinnakkain.

Timin roolissa nähdään Justice Smith ja Pikachun äänen antaa Ryan Reynolds. Sivuosissa näyttelee muun muassa Kathryn Newton ja Bill Nighy.

Viehättävä elokuva on erittäin onnistunut ja hauska, juuri mitä siltä odottikin. Timin ja Pikachun käymät kekseliäät ja humoristiset keskustelut ovat elokuvan yksi mielekkäimmistä hetkistä.

Reynoldsin ääni sopii hienosti Pikachulle, vaikka hänen valinta ääninäyttelijäksi vaikuttikin ensin epämiellyttävältä. Reynolds tulkitsee hahmonsa monien eri tunteiden kautta.

Suuri kasa tuttuja Pokémoneja esiintyy elokuvassa, eikä ensimmäisellä katselukerralla millään huomaa jokaista. Pikachun lisäksi mieleen jää erityisesti huvittava Psyduck-ankkapokémon sekä pantomiimia esittävä Mr. Mime.

Elokuvassa esiintyy kohtaus, jossa nähdään videopätkä musta-valkoisesta gangsterifilmistä. Tarkkasilmäiset varmasti huomaavat, että kyseinen pätkä on otettu suoraan Yksin kotona -elokuvasta. Kyseinen gangsterifilmi on fiktiivinen Angels With Filthy Souls, joka tehtiin Yksin kotona -elokuvaa varten. Klipin käyttäminen Detective Pikachussa on hyvin hämmentävää, mutta erittäin humoristinen piilovitsi.

Animointi ja erikoistehosteet tuntuvat aidolta ja varsinkin Ryme City nähdään vilkkaana ja värikkäänä.

Moderni Ryme City tuntuu vastakohdalta Blade Runnerin synkälle Los Angelesille. Silti näissä kahdessa kaupungissa näkee paljon samankaltaisuuttakin kirkkain valoineen ja sumuineen.

Vaikka Detective Pikachu vaikuttaa olevan faneille suunnattu elokuva, saa siitä paljon irti myös Pokémonista piittaamattomat.

Pokémon Detective Pikachu ensi-illassa tänään 10. toukokuuta.

Lue lisää