Arvostelut

Kirja-arvio: Värikäs piipahdus villiin luontoon

Upeat kuvitukset saavat pienet lukijat tutkimaan luonnon ihmeitä innolla.
Camilla de la Bedoyere ja Jane Newland: Oma luontokirjani. Gummerus. 64 sivua.

Brittiläisen luontokirjailija Camilla de la Bedoyeren Oma luontokirjani on värikäs, kaunis ja kiehtova. Upeat kuvitukset saavat pienet lukijat tutkimaan luonnon ihmeitä innolla.

Lasteni suosikki on maanalaista elämää esittelevä aukeama, jonka tunneleista löytyy jos minkälaista öttiäistä ja möngertäjää.

Tekstit ovat lyhyitä ja informatiivisia. Niissä ei ole turhaa tunnelmointia. Alle kouluikäisille tekstit ovat paikoin turhan mutkikkaita, mutta löytämisen ilo korvaa tämän puutteen.

Kirja on jaettu kasveihin, ötököihin, lintuihin ja eläimiin.

Hieman päänvaivaa lukijalle tuotti se, että kirjassa on sekaisin Suomen luonnosta tuttuja eläimiä ja ilmiöitä, mutta myös eksoottisempia. Samalla aukeamalla esitellään esimerkiksi tuttuja muurahaisia ja laulukaskaita. Viimeksi mainituista Suomessa elää harvalukuisena ja äärimmäisen uhanalaisena vain yksi laji, vuorikaskas. Tätä en olisi tiennyt ilman Wikipediaa.

Kirjassa on myös hauska lisä: neljä irrotettavaa luontobongauskorttia, joita voi täyttää lähimetsässä tai omassa puutarhassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teatteriarvio: Ylioppilasteatterilaiset haaveilevat metsään muuttamisesta ja luovat ikioman metsästrategiansa

Arvio: Lopen teatterissa ollaan rahan perään

Kirja-arvio: Haluatko päästä lukemaan muiden ihmisten kirjeitä? Uusi kirja tarjoaa siihen harvinaisen koukuttavan mahdollisuuden