Arvostelut

Elokuva-arvio: Dramaattinen Ted Bundy -elokuva tuo sarjamurhaajan elämän esille ankeasti, mutta uteliaisuuden takia sitä ei voi olla katsomatta

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile kertoo sarjamurhaaja Ted Bundysta ja tämän tyttöystävästään, joka lopulta hyväksyi sen, että hänen poikaystävänsä murhasi lukuisia naisia.
Brian Douglas / Netflix
Zac Efron esittää sarjamurhaaja Ted Bundya, joka kiistää jatkuvasti syyllisyytensä murhiin.

Suoratoistopalvelu Netflixin uusi jännityselokuva Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile kertoo yhdysvaltalaisen sarjamurhaajan Ted Bundyn elämästä. Mies murhasi 1970-luvulla useita naisia. Bundya näyttelee Zac Efron.

Ted Bundy tuomittiin vankeuteen aluksi kaappauksesta, ja tämän jälkeen alkoi paljastua monia murhia, joista häntä alettiin syyttää. Bundy pakeni kahdesti vankeudesta.

Vuonna 1989 Bundyn kuolemantuomio pistettiin täytäntöön Floridan osavaltionvankilassa.

Elokuva keskittyy Bundyn tyttöystävän epätoivoiseen uskoon, ettei hänen poikaystävänsä ei olisi syyllinen murhiin. Oikeudenkäynnit ja syytökset alkavat kuitenkin vähentää hänen luottamustaan.

Zac Efronin roolisuoritus on näyttelijältä erinomainen pitkästä aikaa, ja se pitää elokuvaa yllä.

Äärimmäisen tylsät ja jatkuvat oikeudenkäynnit tuntuvat olevan liiankin dramaattisia. Sarjamurhaajasta kertovan elokuvan luulisi tarjoavan enemmän kauhua ja jännitystä. Uteliaisuuden takia se on kuitenkin pakko katsoa.

Elämäkerralliset elokuvat sisältävät useimmiten paljon fiktiivisiä kohtauksia, joiden on tarkoitus pitää juoni mielenkiintoisempana. Vaikka Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile vääristää hieman tositapahtumiin perustuvia tilanteita, elokuva pysyy kiinnostavana. Esimerkiksi elokuvassa esiintyvä Jerry on täysin keksitty hahmo, mutta Haley Joel Osmentin roolisuoritus on kuitenkin mielekästä katsottavaa.

Mitään uutta elokuva ei tarjolle, mutta tuo Ted Bundyn elämää tutuiksi niille, jotka eivät ole hänestä vielä kuulleet. Lisäksi näemme Zac Efronin takamuksen.

Lue lisää