Elokuva-arvio: Järjetön tarina siitä, kun The Beatles katosi maailmasta – kekseliäästi kirjoitettu kesäelokuva ei hehku komiikallaan - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Arvostelut

Elokuva-arvio: Järjetön tarina siitä, kun The Beatles katosi maailmasta – kekseliäästi kirjoitettu kesäelokuva ei hehku komiikallaan

Yesterday kertoo hämmentävän tarinan nuoresta artistista, joka ainoana maailmassa tuntee The Beatlesin.
Jonathan Prime / Universal Pictures
Jack Malik (Himesh Patel) päättää itse tulkita The Beatlesin rakastetut laulut ensimmäistä kertaa maailmalle.

Neljät häät ja yhdet hautajaiset sekä Rakkautta vain -elokuvista tunnetun Richard Curtisin uusin käsikirjoitus on mitä absurdein: millainen olisi maailma ilman The Beatlesia.

Himesh Patel esittää Jack Malikia, joka joutuu pyöräilyonnettomuuteen samaan aikaan, kun koko Maasta katoaa sähkö muutamaksi sekunniksi. Toivuttuaan hän huomaa olevansa ainoa, joka muistaa maailman tunnetuimman yhtyeen, The Beatlesin.

Jack päättää itse tulkita legendaariset kappaleet ja tämän johdosta ajautuu maankuuluksi artistiksi. Jackin lapsuudenystävä Ellie auttaa häntä kaikin voimin, mutta kun maine ja kunnia alkavat kasvaa, heidän tiensä erkanevat ja ystävyys lähestyy katkeamispistettä.

Idea The Beatlesin unohtamisesta tuntuu aluksi täysin hömpältä mutta kekseliäästi kirjoitettu Yesterday paljastuu lopulta iloiseksi kesäelokuvaksi.

Sivuosissa nähdään tunnettuja kasvoja; Lily James, Kate McKinnon sekä laulaja Ed Sheeran omana itsenään. Onneksi Sheeran esittää itseään, sillä mitään muuta hän ei osaisi näytellä. Myös talk show -juontaja James Corden piipahtaa elokuvassa.

Patelin päärooli ei tunnu olevan sopiva hänelle, sillä hänen roolityönsä tuntuu ilmeettömältä, eikä siinä näy karismaa. Lily Jamesin energinen persoona tuo kuitenkin vastapainoa hyvänmielisellä sivuosallaan. Lisäksi Saturday Night Live -ohjelmasta tuttu McKinnon antoi muutaman naurahduksen ilkeänä amerikkalaisagenttina.

Brittihuumori on esillä vahvasti, mikä ei tässä elokuvassa oikein naurata. Pienen hymyn kasvoille tuo se, että The Beatlesin lisäksi myös muun muassa savukkeet ja Coca-Cola ovat pyyhkiytyneet maailmasta.

Komiikka onkin huonoin osuus, mutta onneksi hyväntuulisuus pitää elokuvan katsomisen arvoisena.

Yesterdayn järjettömyys herättää paljon ajatuksia, eikä juoni kerro selitystä katsojille. Suosikkini on ehkä kohtaus, jossa Jack tapaa yhden yhtyeen jäsenistä. Nimi jääköön paljastamatta.

Yesterday ensi-illassa tänään 28.6.2019.

Lue lisää

Rap-duo JVG:stä tehdään elokuva – valkokankaille ensi vuoden alussa

Elokuvasäätiö jakoi tukia 8,7 miljoonalla eurolla – tuensaajien joukossa käsikirjoituspalkinnon voittanut Metsurin tarina

Beatles taipui humpaksi – vastoin yleistä luuloa Humppa-Veikkojen versio ei ollut varsinainen parodia

Komedia perunasta! Eturivin näyttelijöiden tähdittämässä elokuvassa lanseerataan pottua 1600-luvun Suomessa – katso teasertraileri