Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Arvostelut

Arvio: Lopen teatterissa ollaan rahan perään

Perinteinen Lopen teatteri säväyttää tänä vuonna musiikkinäytelmällä.
Piia Pesola
Aksel Somero (Jukka Pyyhtiä) ja Eedit Honka (Eeva-Maria Söderberg) tanssin pyörteissä. Taustalla seuraa Jaakko Honka (Kari Tuominen).

Lopen teatterissa on tehty harrastajateatteria jo 35 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi työryhmä esittää Timo Tirrin ohjauksessa Maria Jotunin klassikkonäytelmää Kultainen vasikka. Lopella näytelmä oli ensi-illassa 29.6.

Tarinan tapahtumat sijoittuvat sota-aikaan, jolloin jotkut hankkivat elantoaan keinottelemalla. Myös näytelmän päähenkilö Eedit Honka yrittää kannustaa työnarkomaanimiestään vilunkipeliin tienatakseen rahaa. Jaakko Honka ei tähän suostu eikä Eedit halua kituuttaa. Hän ottaa eron ja uuden, rikkaan miehen.

Lopen teatterin näyttelijäkaarti loistaa niin näyttelijä- kuin laulusuorituksissa.

Eeva-Maria Söderberg urakoi upean roolin rahasta haaveilevana Eedit Honkana. Söderbergin ilmeikäs näytteleminen on viihdyttävää katsottavaa.

Annariitta Virran henkeäsalpaavaa heittäytymistä Katariina Ahlroosina on ilo seurata.

Teatterin kuopuksen Katariina Koskisen tulkitsema Lahja Ahlroos on loistava piristysruiske raikkaalla olemuksellaan ja hyvällä äänenkäytöllään.

Vaikka näytelmä on lahjakkaiden naisten ilottelu, ei miehiä sovi unohtaa. Uskottavat roolit tekevät myös Kari Tuominen Jaakko Honkana ja Seppo Kuparinen Herman Ahlroosina.

Hieman hidastempoisesti kulkevaa näytelmää ryhdittivät hienosti toteutetut musiikkiesitykset. Mukavaa säpinää lavalla on muutamassa kohtauksessa, mutta dialogeihin katsoja jää kaipaamaan toimintaa ja tiivistystä.

Kultaista vasikkaa esitetään Lopella heinäkuun ajan.

Lue lisää

Teatteriarvio: Tuiskulan kesäteatteri tempaa katsojan mukaansa Suomen historian raskaisiin aikoihin

Teatteriarvio: Hercule Poirot hurmaa yleisön, mutta aksenteille naureskelun voisi jättää vähemmälle

Teatteriarvio: Ylioppilasteatterilaiset haaveilevat metsään muuttamisesta ja luovat ikioman metsästrategiansa

Teatteriarvio: Muistatko Anni Helenan ja Valion voin? Hämeenlinnassa tunnelmoidaan 60-lukua