Kirja-arvio: Pullasorsa pelkää lentämistä ja samalla se paljastaa yhteiskunnan kipukohtia - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Pullasorsa pelkää lentämistä ja samalla se paljastaa yhteiskunnan kipukohtia

Veera Salmen kirjoittama ja Matti Pikkujämsän kuvittama kirja on haikeamielinen ja viihdyttävä.
Veera Salmi & Matti Pikkujämsä: Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet. 32 sivua. Otava.

Voisiko tavallinen pullasorsa sittenkin nousta arjen yläpuolelle ja lentää kuin joutsen? Tätä miettii Sorsa Aaltonen Veera Salmen kirjoittamassa lastenkirjassa.

Päähenkilö pelkää sekä lentämistä että lääkäriä ja vetäytyy haikeamielisenä omiin oloihinsa. Se tekee itselleen tyllihameen ja matkii puun takana joutsenten uljaita liikkeitä. Sorsa ei taida sopia oikein mihinkään linnuille sopivaan muottiin.

Toisaalla päähenkilö seisoo pullajonossa sellaisten lintujen kanssa, joiden unelmista ei ole tullut totta, toisaalla etsii paikkaansa ankkalammella, jossa haaveillaan etelänmatkoista. Sorsaa ahdistaa ja se on varmaan yksinäinenkin.

Pullasorsan tarina kertoo rohkeudesta ja itsensä voittamisesta, mutta sivuaa myös muita yhteiskunnan kipukohtia.

Haikeamielisen mutta hienosti kirjoitetun tarinan sympaattisesta ja värikkäästä kuvituksesta vastaa palkittu kuvittaja-graafikko Matti ­Pikkujämsä, joka on kuvittanut lukuisia lastenkirjoja.

Tarina toimii sekä lapselle että aikuiselle. Se liikuttaa ja naurattaa yhtä aikaa.

Oma yleisöni ei vielä puhu mutta kuuntelee tarinaa mielellään ja jaksaa tutkiskella kuvitusta. Uskoisin, että kirjasta irtoaa muunlaisiakin tasoja isommalle lapselle.

Lue lisää

Kirja-arvio: Piia Leinon Yliaika-romaanissa Suomen kansalaisuus rajataan alle 75-vuotiaille

Kirja-arvio: Thomas Taylorin Malamanteri on taianomainen seikkailu, joka kaappaa lukijan mukaansa

Kirja-arvio: Onko pihassasi mysteerikasveja? Pihan perinnekasvit -kirja auttaa puutarhan salapoliisia tunnistamaan lajin

Heidi Silvanin uutuusromaanissa sukelletaan ahdistuneisuushäiriöön liittyvän mutismin kiinnostavaan maailmaan