Arvostelut

Teatteriarvio: Amélie opettaa, että maailmassa on paljon kauneutta, kunhan vain muistamme avata silmämme

Turun Kaupunginteatterin musikaali henkii pariisilaista tunnelmaa, jota valaisevat arjen pienet ihmeet.
Otto-Ville Väätäinen / Turun Kaupunginteatteri
Amélie Poulain (Marketta Tikkanen) löytää rasian, jonka sisälle tuntematon lapsi on kätkenyt rakkaimmat tavaransa.

Amélie Poulain (Marketta Tikkanen) on erilainen kuin työtoverinsa ja naapurinsa. Välillä tuntuu, että koko Pariisissa ei ole hänenlaistaan haaveilijaa.

Aikuisena Pariisiin muuttaneen Amélien elämä mullistuu, kun hän löytää asuntonsa seinään kätketystä salaluukusta aarrelaatikon, jonka hän päättää palauttaa sen alkuperäiselle omistajalle. Rasian käynnistämä onnellisuuden vyöry herättää Améliessa idean: hän voisi alkaa parantaa ihmisten elämiä salaa kulisseista käsin.

Turun Kaupunginteatterissa esitettävä Amélie- musikaali perustuu samannimiseen, vuonna 2001 ilmestyneeseen elokuvaan. Amélie-elokuva on maagisen herkkävireinen ja koskettava. Turun Kaupunginteatterissa tämä tunnelma on saatu luotua katsojien eteen erinomaisesti.

Erityisen herttainen on valtavan kokoinen Pörri-kultakala. Laulullisesti suuren vaikutuksen puolestaan tekee Mikael Saari, jonka esittämä Nino Quincampoix kerää kappaleiksi revittyjä otoksia valokuva-automaattien lähistöltä albumiinsa.

Turun Kaupunginteatterin Amélie itkettää, naurattaa ja saa katsomaan maailmaa uudella tavalla. Mitkä kaikki pienet yksityiskohdat meiltä jäävätkään arjessamme huomaamatta?

Amélie Turun Kaupunginteatterissa kevääseen 2020 saakka. Ohjaus: Reija Wäre.

Lue lisää

Teatteriarvio: Zorro jää naisten jalkoihin Kajaanin kaupunginteatterissa

Maalaiskesäteatteri kasvatti Antti Tuomas Heikkisestä näyttelijän

Teatteri: Palkittuun romaaniin perustuva Bolla luikertelee ihon alle – vääränlaista rakkautta väärässä paikassa väärään aikaan

Broadway-musikaali valloitti Törnävänsaaren kesäteatterilavan – "Vastaavaa ei ole esitetty tässä maassa aiemmin missään"