Kirja-arvio: Seeck tarjoilee psykologista jännitystä - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Arvostelut

Kirja-arvio: Seeck tarjoilee psykologista jännitystä

Kirjan tarina etenee monessa tasossa ja ajassa.
Max Seeck: Uskollinen lukija. Tammi 2019. 385 sivua.

Max Seeckin Uskollinen lukija tarjoaa lukijalle tiukan psykologisen rikosromaanin. Sopivan monimutkaiset juonenkäänteet ja useassa tasossa ja ajassa etenevät tarina tarjoaa viihdyttävän lukukokemuksen.

Tarina etenee monitasoisuudestaan huolimatta varsin suoraviivaisesti kohti loppuratkaisua. Yllätyskertoimia riittää viimeisille sivuille asti.

Jopa niin, että kirjan loppu jättää osan nauhoista lukijan itsensä solmittavaksi. Ratkaisu on taatusti harkittu, mutta ei välttämättä lukijan kannalta paras. Tai ainakaan helpoin.

Juonen käänteet, etenkään jään alla sukeltelut eivät ole kaikilta osilta täysin uskottavia. Ne menevät, kun niihin ei pysähdy.

Jossain määrin uskottavuutta alkaa syödä myös henkilöiden nimeäminen. Heitä ovat Erne Mikson, Torsten Karlsted, Roger Koponen, Albert von Bunsdorf, Camilla Adlerkreutz, Riikka Woodward, Jusuf Pepple sekä tietenkin Rasse, Daniel, Rasmus ja niin edelleen.

Jos kirja hakee kansainvälistä levitystä, osin epäsuomalainen tai ainakin siten nimetty henkilögalleria saattaa tietenkin olla eduksi.

Lue lisää

Dekkaristi Max Seeck toivoo poikien löytävän lukemisen: "Puhelimen räplääminen passivoi"

Elokuva-arvio: Lauri Randlan omakohtainen Näkemiin Neuvostoliitto -elokuva kertoo koskettavasti inkerinsuomalaisten elämästä idän ja lännen rajalla

Kirja-arvo: Nikki Owen tarjoaa virkistävän erilaisen trillerin, jossa asperger-älykkö sukkuloi juonittelujen verkossa

Kirja-arvio: Katri Kirkkopelto jatkaa Pikin tarinaa – kerrassaan kurja päivä ja miten siitä selvittiin