LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Arvostelut

Kirja-arvio: Seeck tarjoilee psykologista jännitystä

Kirjan tarina etenee monessa tasossa ja ajassa.
Max Seeck: Uskollinen lukija. Tammi 2019. 385 sivua.

Max Seeckin Uskollinen lukija tarjoaa lukijalle tiukan psykologisen rikosromaanin. Sopivan monimutkaiset juonenkäänteet ja useassa tasossa ja ajassa etenevät tarina tarjoaa viihdyttävän lukukokemuksen.

Tarina etenee monitasoisuudestaan huolimatta varsin suoraviivaisesti kohti loppuratkaisua. Yllätyskertoimia riittää viimeisille sivuille asti.

Jopa niin, että kirjan loppu jättää osan nauhoista lukijan itsensä solmittavaksi. Ratkaisu on taatusti harkittu, mutta ei välttämättä lukijan kannalta paras. Tai ainakaan helpoin.

Juonen käänteet, etenkään jään alla sukeltelut eivät ole kaikilta osilta täysin uskottavia. Ne menevät, kun niihin ei pysähdy.

Jossain määrin uskottavuutta alkaa syödä myös henkilöiden nimeäminen. Heitä ovat Erne Mikson, Torsten Karlsted, Roger Koponen, Albert von Bunsdorf, Camilla Adlerkreutz, Riikka Woodward, Jusuf Pepple sekä tietenkin Rasse, Daniel, Rasmus ja niin edelleen.

Jos kirja hakee kansainvälistä levitystä, osin epäsuomalainen tai ainakin siten nimetty henkilögalleria saattaa tietenkin olla eduksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Dekkaristi Max Seeck toivoo poikien löytävän lukemisen: "Puhelimen räplääminen passivoi"