Kirja-arvio: Kuumailmapallolennon aikana ehtii syödä kymmenen palaa kakkua ja voida hiukan pahoin - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Kuumailmapallolennon aikana ehtii syödä kymmenen palaa kakkua ja voida hiukan pahoin

Ihmeellinen siemen -kirjan kuvituksessa seikkailevat kissa- ja koiranuket.
Saara Vallineva: Ihmeellinen siemen. 40 sivua. Bazar.

Ihmeellinen siemen -kirjan kuvituksen eteen on nähty vaivaa. Kissa Mau ja koira Takku ovat nukkeja, jotka seikkailevat muun muassa oksista, langasta, pikkuisista kivistä, helmistä ja särjetyistä lautasista valmistetuissa maisemissa.

Kaikenlaista nukkekotielämää rakastavat lukijat eivät voi muuta kuin ihastua kuvitukseen!

Kuvat ovat Saara Vallinevan lastenkirjan vahvuus. Teksti on tasapaksu: se ei tarjoa suurta inspiraatiota, ei yllätyksiä eikä myöskään pettymyksiä.

Mau ja Takku löytävät ullakolta kirjan ja sen välistä siemenen, jonka ne yrittävät istuttaa multaan. Siemen ei idä, joten ystävät päättävät lähteä etsimään Kaukomaata, josta siemen on peräisin.

Kaukomaahan suuntautuvan kuumailmapallolennon aikana ehditään muun muassa syödä kymmenen palaa kakkua mieheen ja voida hiukan pahoin – tämä on kirjan hauskin kohta.

Erinäisten, ei liian pitkien vaiheiden jälkeen periltä löytyy pelottava Tiikeri, jota lapsilukija ensi kohtaamisella jopa vähän säikähtää.

Paljastin jo kirjan olevan tasapaksu, joten nyt on tilaisuus arvata, miten kirja ja samalla kohtaaminen yksinäisen Tiikerin kanssa päättyvät.

Lue lisää

Kirja-arvio: Tarina 1120-luvun kiinalaisesta eunukista on vaikutelmaltaan aito, kuin tuokio kiinalaista runoutta

Kirja-arvio: Tommi Kinnusen uutuusromaanissa vahvat mutta hyljeksityt naiset vaeltavat läpi sodan runteleman Lapin

Kirja-arvio: Elämäkerrassa kuvataan islantilaisen lampurin taistelu vesivoimaa vastaan

Kirja-arvio: Hurmaava Napoli ja riipivä äitiys tasapainottelevat Elena Ferranten romaanissa