Kirja-arvio: Nelson Tiikeritassu on iltasaduksi sopiva suuri seikkailu - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Nelson Tiikeritassu on iltasaduksi sopiva suuri seikkailu

Lena Frölander-Ulfin kirja on ollut ehdolla Runeberg Junior sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -kilpailuissa.
Lena Frölander-Ulf: Nelson Tiikeritassu. Suomennos: Jaana Nikula. 287 sivua. Teos.

Nelson Maarengin kesäloma vaarin luona keskeytyy, kun isoisä lähtee omille retkilleen ja lähettää Nelsonin postissa takaisin kotiin Perlinporiin. Paketti ei kuitenkaan kulje päätepisteeseen saakka, vaan Nelson jää yksin harhailemaan kotikaupunkinsa juna-asemalle.

Epäonninen kotimatka saattelee Nelsonin elämänsä seikkailuun, johon kuuluu salaseuroja, juonittelua ja yksi valtava tiikeri.

Lena Frölander-Ulfin Nelson Tiikeritassu -saturomaani kertoo ystävyydestä sekä oikeudenmukaisuudesta. Suuren seikkailun äärellä huomaa usein, mitkä asiat elämässä ovat tärkeitä ja mitkä turhanpäiväisyydet voi viskata romukoppaan.

Runeberg Junior sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaaksi nostettu Nelson Tiikeritassu on mukaansatempaava ja lumoava kertomus, jota rytmittävät herttaiset mustavalkoiset piirrokset.

Kirjaa suositellaan 6–106-vuotiaille, ja se toimii varmasti erinomaisesti iltasatukirjana. Vähän vanhemmat lapset sukeltavat seikkailuun ihan itsekseenkin.

Vaikka Finlandia-palkinto jäi saamatta, tämä kirja on mitä hurmaavin joululahjaidea!

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot

Lue lisää

Kirja-arvio: Heikki Herlin heräsi 11-vuotiaana isänsä tuskanhuutoon – omakohtainen teos kertoo, millaista on syntyä kultalusikka suussa

Kirja-arvio: Tarina 1120-luvun kiinalaisesta eunukista on vaikutelmaltaan aito, kuin tuokio kiinalaista runoutta

Kirja-arvio: Tommi Kinnusen uutuusromaanissa vahvat mutta hyljeksityt naiset vaeltavat läpi sodan runteleman Lapin

Vielä 1600-luvulla luultiin kärpästen tiivistyvän liasta – Selja Ahava kirjoitti kirjan naisesta, joka rakasti hyönteisiä