Kirja-arvio: Sydäntäsärkevä Aurinko on tähti -romaani pohtii nojaavatko elämämme kohtaloon vai sattumaan - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Sydäntäsärkevä Aurinko on tähti -romaani pohtii nojaavatko elämämme kohtaloon vai sattumaan

Nicola Yoon onnistuu vangitsemaan kirjansa sivuille nuoruuden pelot ja toiveet.
Nicola Yoon: Aurinko on tähti. Suomennos: Helene Bützow. 351 sivua. Tammi, 2019.

Natasha katsoo maailmaa nuoren tutkijan silmin. Hänen luottamuksensa tieteeseen on vankka, ja hän pyrkii toimimaan järki kompassinaan.

Daniel puolestaan haluaisi kirjoittaa runoja, mutta hänen päälleen on laskettu aivan toisenlaisia odotuksia. Vaikka Daniel on aina ollut hyvä oppilas, juuri nyt häntä kiinnostaa luentoja enemmän kohtalo.

Daniel ja Natasha eivät voisi olla erilaisemmat, mutta silti – kuin kohtalon oikusta – he päätyvät viettämään yhteisen ja merkityksellisen päivän New Yorkissa. Natasha yrittää pelastaa perheensä karkotukselta, kun taas Daniel suuntaa vastahakoisesti kohti yliopistohaastattelua.

Ovatko kahden nuoren yhteiset tunnit vain sattumaa vai jonkin suuremman johdatusta? Ja mikä vielä tärkeämpää: tapaavatko he enää koskaan uudelleen?

Nicola Yoonin Aurinko on tähti -romaani leikittelee kohtalon ja sattuman käsitteillä. Se on kertomus nuoruudesta pelkoineen ja toivoineen, mutta myös rakastumisesta ja sen mutkikkaista mekanismeista.

Kirjassa vuorottelevat Natashan ja Danielin luvut, mutta Yoon on ujuttanut mukaan myös katsauksia kirjan pääjuonta vain nopeasti sipaisseiden henkilöiden elämästä.

Välillä Yoon eksyy hiukan turhan syvälle Natashan intohimoiseen tiedefiilistelyyn, mutta yleisesti kerronta soljuu koukuttavana eteenpäin. Lukija odottaa loppuratkaisua muuttaen jatkuvasti arvaustaan nuorten lopullisesta kohtalosta.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot

Lue lisää

Kirja-arvo: Nikki Owen tarjoaa virkistävän erilaisen trillerin, jossa asperger-älykkö sukkuloi juonittelujen verkossa

Kirja-arvio: Wilhelmiina Palonen kertoo harvinaisen kauniilla kielellä lapsista, joita kukaan ei varsinaisesti toivonut tähän maailmaan

Kirja-arvio: Kuvakirja innostaa lapset sekä aikuiset muistojen matkalle ja samalla Eeva Kilpi saattaa saada uuden lukijasukupolven

Kirja-arvio: Hevosmiestaitoon tarvitaan kaksi