Arvostelut

Kirja-arvio: Kaverusporukka perustaa poikabändin eivätkä edes rajalliset tanssi- ja laulutaidot hidasta heidän tahtiaan

Harri Veistisen Kotitekoisen poikabändin vaiheet -romaani toimii itsenäisenä teoksena, mutta on parhaimmillaan sarjan avausosan jälkeen luettuna.
Harri Veistinen: Kotitekoisen poikabändin vaiheet. 237 sivua. S&S, 2019.

Yhdeksäs luokka on loppunut ja edessä avautuu kesä täynnä päätähuimaavia mahdollisuuksia. Rene luotsaa kotitekoista poikabändiään kohti kesän suurta spektaakkelia, joka takaa yhtyeelle tähtisateen kyllästämän tulevaisuuden. Myös tyttöystävän kanssa kaikki tuntuu sujuvan mukavasti.

Kuten arvata saattaa, Renen kesä ajautuu nopeasti sivuraiteille. Bändikaverin loukkaantumisen ja tyttöystävän kummallisen käytöksen vielä kestäisi, mutta punatukkainen mysteerinainen sekoittaa pakan lopullisesti.

Kotitekoisen poikabändin vaiheet on jatko-osa Harri Veistisen teokselle Kotitekoisen poikabändin alkeet. Kirja toimii myös itsenäisenä teoksena, mutta kirjat kannattaa silti lukea julkaisujärjestyksessä kriittisten juonipaljastusten välttämiseksi.

Veistisen kirjoitustyyli on rento ja mukaansatempaava. Kirjan päähenkilö Rene puhuttelee lukijaa kuin kaveriaan, ja välillä tarinaa kommentoidaan lystikkäillä alaviitteillä. Nuorille tärkeät aiheet aina tulevaisuuden suunnitelmista seksuaalisuuden ensiaskeliin kulkevat tarinan rinnalla.

Veistisen luoma kotitekoinen poikabändi tempaa mukaansa lukijan sukupuoleen ja ikään katsomatta. Kukapa meistä ei joskus olisi haaveillut oman bändin perustamisesta? Rene ystävineen on toteuttanut tuon unelman antamatta vajavaisten tanssi- ja laulutaitojen hidastaa vauhtia.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot

Lue lisää