Arvostelut

Teatteriarvio: Haloo Helsinki! -yhtyeen kappaleiden varaan rakennettu musikaali on juoneltaan köyhä, mutta visuaalisesti hävyttömän energinen

Maailma on tehty meitä varten -musikaali kertoo ystävyydestä.
Robert Seger
Marika Huomolin ja Heljä Heikkinen esittävät parhaita ystävyksiä Maailma on tehty meitä varten -musikaalissa.

Miten ihana tunne onkaan, kun ympärillä on ystäviä, kesä tarjoaa loputtomia seikkailuja eikä nuori elämä ole vielä tarjonnut suuria haasteita tai vastuita. Ikuista ystävyyttä vannotaan ja sydämet läpättävät suurten tunteiden tahtiin.

Vuosien kuluessa nuo nuoruuden huolettomat lomapäivät jäävät yhä kauemmas taakse. Ystäviä ei näekään enää yhtä usein kuin ennen ja universumin eteen paiskomat esteet alkavat hiertää sisintä. Miten ystävyys kestää läpi vuosien ja miten se muuttuu?

Suomen Komediateatteri pohdiskelee ystävyyden evoluutiota Linnanmäen Peacock-teatterissa esitettävässä Maailma on tehty meitä varten -musikaalissa. Esitys rakentuu Haloo Helsinki! -yhtyeen kappaleiden varaan.

Juonellisesti musikaali on varsin köyhä. Kahden päähenkilön ja muutamien sivuhenkilöiden tarinaa kuljetetaan eteenpäin episodimaisesti. Kohtaukset rakentuvat pienille monologeille, jonka jälkeen yleisö upotetaan mahtipontiseen musikaalikohtaukseen. Katkonainen kerrontatyyli ei anna mahdollisuutta henkilöhahmojen syvällisempään kasvattamiseen, joku saattaa pudota kokonaan kyydistä.

Vaikka juoni ja kerronta ovat teatterissa keskeisiä, annetaan nämä puutteet tällä kertaa anteeksi. Maailma on tehty meitä varten -musikaalissa laulut ja koreografiat on tehty niin hävyttömän hienosti, että jo ne yksinään riittävät luomaan ikimuistoisen teatteri-illan.

Esiintyjäkaarti tempautuu kerta toisensa jälkeen niin vauhdikkaisiin tanssinumeroihin, että ei voi kuin ihmetellä miten keuhkoista irtoaa vielä ilmaa voimakkaisiin laulusuorituksiin.

Myös lavasteiden roolia täyttävät videot ovat ensiluokkaisia. Valtaville ruuduille heijastetaan hätkähdyttäviä maisemia ja välillä jopa musiikkivideomaista värileikkiä. Tällaista tykitystä ei usein näe.

Maailma on tehty meitä varten -musikaali laulattaa, tanssittaa ja tarjoaa silmille loputtomasti ihailtavaa. Suuria oivalluksia elämästä se ei tarjoa, mutta ei se haittaa, joskus voi vain nauttia.

Maailma on tehty meitä varten Linnanmäen Peacockissa. Ohjaus: Samuel Harjanne.

Lue lisää