Arvostelut

Teatteriarvio: Steve Martinin Tähtisadetta-komedia saa hymähtelemään, mutta jää kaipaamaan huumorin terävöittämistä

Helsingin Kaupunginteatterin esityksessä kaksi pariskuntaa ihailee meteorisadetta.
Tuomo Manninen
Corky (Katja Küttner) ja Norm (Mikko Penttilä) jännittävät, sillä illan vieraat vaikuttavat kiinnostavammilta kuin he itse.

Corky (Katja Küttner) ja Norm (Mikko Penttilä) ovat aivan tavallinen keski-ikäinen pariskunta. He viihtyvät viehättävässä kodissaan ja heidän parisuhteensa on kestänyt kivikkoisemmatkin ajat. Corky ja Norm kuuntelevat toisiaan eivätkä anna huonosti valittujen sanojen paisua riidaksi saakka.

Pariskunta joutuu kuitenkin tiukkaan koetukseen, kun uusi ystäväpariskunta eli Laura (Vappu Nalbantoglu) ja Gerald (Peter Ahlqvist) saapuvat visiitille ihastelemaan kaunista meteorisadetta. Pariskuntien yhteinen ilta saa pian kummallisia käänteitä.

Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä sai tällä viikolla ensi-iltansa näyttelijänä tunnetun Steve Martinin Tähtisadetta-komedia. Esitys nojaa vahvasti kepeään huumoriin ja absurdeihin tilanteisiin.

Esityksen huumori perustuu kielellisiin nokkeluuksiin, ilmeisiin ja odottamattomiin tapahtumiin. Monella tapaa sitä katsoessa mieleen tulevat englanninkieliset tilannekomediasarjat, ja välillä katsomossa jää oikein pohtimaan toimisiko tämä sutkautus paremmin englanniksi.

Esityksessä on omat hykerryttävän hauskat kohtansa, mutta näyttelijätyö kaipaisi terävöittämistä kautta linjan. Tällaisen komedian teho perustuu juuri yllättävyyteen ja äärimmäiseen tarkkuuteen. Monessa kohtaa voi oikein aistia käsikirjoitukseen suunnitellun kohdan, jossa yleisön kuuluisi nauraa. Usein sali jää hiljaiseksi.

Pienestä terävöitymisen kaipuusta huolimatta Tähtisadetta tarjoaa puoleksitoista tunniksi arjesta irrottavaa viihdettä. Erityisen hedelmällinen se lienee pariskunnille, jotka voivat teatteri-illan päätteeksi jäädä pohtimaan, miten tällaisista tilanteista selviytyisi oman kumppaninsa kanssa.

Tähtisadetta Helsingin Kaupunginteatterissa. Ohjaus: Mika Eirtovaara.

Lue lisää

Teatteri: Palkittuun romaaniin perustuva Bolla luikertelee ihon alle – vääränlaista rakkautta väärässä paikassa väärään aikaan

MT vieraili Peruna-elokuvan kuvauksissa Liettuassa – niissä syötiin jatkuvasti mitäs muuta kuin perunaa

Eespäin, eespäin tiellä Thalian

Hitaasti koronteenikuplaan hiipivä toivo laukaisi itkettävän ikävän