Arvostelut

Elokuva-arvio: Se mieletön remppa -elokuva pyrkii huvittelemaan taloprojektin katkeransuloisilla puolilla, mutta huumori hautautuu sähläämisen alle

Elokuvan pääparina nähdään Kiti Kokkonen ja Sami Hedberg.
Tiia Öhman
Maija (Kiti Kokkonen) ja Jalmari (Sami Hedberg) alkavat remontoida taloa. Eristeeksi hankitaan valtava kuorma heinää.

Taloa remontoidessa pariskunta vahvistaa samalla oman suhteensa perustuksia. Tai vaihtoehtoisesti kuljettaa koko perisuhteen purkujätteen mukana kaatopaikalle.

Remontointi ei ole helppoa, mutta siitä voi kiskoa loputtomasti katkeransuloista huumoria, johon voivat yhtyä ainakin ne, joiden naulapyssyt ja maalitelat ovat saaneet huilata tarpeeksi pitkään varastossa.

Tänään keskiviikkona ensi-iltansa saava Se mieletön remppa -elokuva pyrkii leikittelemään näillä remontoinnin kipeällä tavalla huvittavilla puolilla.

Maija (Kiti Kokkonen) ja Jalmari (Sami Hedberg) päätyvät kunnostamaan jylhää taloa, joka sattuman kaupalla päätyy heidän haltuunsa. Kun komedia on kyseessä, voi remontin sujuvuuden arvata helposti etukäteen.

Komedia on vaikea laji, ja tällä kertaa napakymppi on hyvin kaukana. Elokuvaan yritetään pedata jännitteitä henkilöiden välille, mutta lopulta kaikki hautautuu räjähdysten, kaatuilun, pamahdusten ja yleisen sähläämisen alle. Kaikki mikä voi räsähtää rikki tai pyöriä alas rappusia, tekee sen aivan varmasti.

On harmillista, että näin mehukkaan aiheen käsittely jää puolitiehen, elokuvan näyttelijäkaarti olisi taipunut varmasti hohottavampiinkin juonikuvioihin.

Se mieletön remppa. Ohjaus: Taneli Mustonen. 90 min. Ensi-ilta 19.2.

Lue lisää