Virtaava vesi muodostaa nyt taianomaisia muotoja - katso upeat luontokuvat

Metsänhoitoesimies Ari Lindholm vangitsee kuviinsa luonnon upeita ilmiöitä.
Haavanoksasta roikkuvat jääpikarit.

Keväiset pakkasaamut ovat saaneet hämyisessä kuusikossa valtoimenaan virtaavan puron ja sen rannat kuvaukselliseen loistoon. Luonnontilaisen puron ylitse taipuneet puunrungot, lehtivesat, ruohonkorret ja varvut ovat peittyneet pakkasen ja vesipärskeiden yhteisvaikutuksesta kimaltelevaan jääkuorrutukseen. Virtaavan veden kohina luo oman, aivan vastakkaisen tunnelman jäämuodostelmien herkälle kauneudelle. Jään mielenkiintoiset muodostelmat saavat mielikuvituksen valloilleen. Pajunvitsaan kertynyt jää on kuin perhosen toukka: pyöreä pää, avoin suu ja pönäkät jalat. Vain tuntosarvet puuttuvat.

Haavanoksasta roikkuvat ”pikarit” ovat kuin suomalaisen lasitaiteilijan aikaansaannoksia. Kukapa lasinpuhaltaja ei tällaisesta inspiroituisi.

Jään muodot saavat mielikuvituksen lentämään.

Puroon paistavan auringonvalon leikki saa virtaavan veden kimaltelemaan. Kamera tallentaa kimallukset valopalloina. Oksaan takertunut kiven päälle muodostunut himmeä jää syövyttää mieleen kuvan eläinhahmosta. Hahmojen löytämisessä on vain oma mielikuvitus rajana.