Kastehelmiä ja vesipisaroita

Mikä voisikaan olla valloittavampaa kuin sumuinen aamu parhaaseen auringonnousun aikaan.
Hämähäkit ovat luoneet öiseen aikaan monimutkaiset seittikudelmansa kasvien varsille.

Mikä voisikaan olla valloittavampaa kuin sumuinen aamu parhaaseen auringonnousun aikaan. Auringonsäteiden välke kosteiden neulasten lomasta kutsuu kuvaajan matkaan. Syksyisen märkä metsä sekä pellonpientareet vetävät vastustamattomasti puoleensa.

Hämähäkit ovat luoneet öiseen aikaan monimutkaiset seittikudelmansa kasvien varsille. Verkot notkuvat vetisen kasteen painosta ihmismielelle käsittämättömissä muodoissa. Ohuen ohuet seitit muodostavat yhdessä kastehelmien kanssa luomuksia, joita voi hyvällä syyllä verrata Aleksanterinkadun jouluvaloihin. Vastavaloon kuvattuna kastepisarat kimmeltävät kirkkaiden hehkulamppujen lailla. Valonheijastukset valopalloineen luovat taka-alalle jäävistä pisaroista upean taustan.

Syksyn viimeiset, hieman jo räytyneet päivänkakkarat sinnittelevät pellon pientareella.

Syksyn viimeiset, hieman jo räytyneet päivänkakkarat sinnittelevät pellon pientareella. Vesipisaroiden peittämien ja himmeänvalkoisten terälehtien päälle on eksynyt myös pari koivun norkkosuomua. Ei aikaakaan, kun on näidenkin kukkien lakastumisen aika. Viimeistään ensimmäiset kunnon yöpakkaset vievät vaaleat luonnon kaunistukset mennessään. Harmillista.

Vesipisararivi kasvin lehdellä osoittaa suuntaa kohti tummenevaa syksyä.

Syksyisen ruskan vallatessa pikkuhiljaa luontoa, joutuu kasvien vihreys vähän kerrallaan väistymään. Hehkuvat punaisen, keltaisen ja ruskean sävyt kietovat maiseman hiljalleen hetkellisesti vaippaansa. Vesipisararivi kasvin lehdellä osoittaa suuntaa kohti tummenevaa syksyä. Toivottavasti suunta on kuitenkin mahdollisimman aurinkoinen ja kuulas.