Kesäkuu huutaa Magic Wednesday –konseptia

Sieltä se tuli: kaivattu tieto, että ravikilpailut Suomessa jatkuvat 1. kesäkuuta lähtien.
Terhi Piispa-Helisten
Jari-Pekka Rättyä ehdottaa blogissaan Vermolle lisää keskiviikkoisia kilpailupäiviä kesäkuulle.

Toki moni toivoi aloitusta jo aikaisemmaksikin, mutta hyvä edes näin. Jos on jo kaksi kuukautta kestetty, niin kai kaksi lisäviikkoakin kestetään.

Kilpailukalenterin kannalta aloitus sattuu huonoon saumaan. Päärata Vermo on kolme ensimmäistä keskiviikkoa rataremonttitauolla, vaikka remontti on aikaistettuna jo valmis ja rata kaipaisi enää kilvanajoa. Lisäksi kalenterista uhkaa tippua kesäratojen ravipäiviä pois, koska ilman yleisöä niitä ei ole mielekästä ajaa.

Nyt tarjotaan raviurheilulle todellista lapasyöttöä: Magic Wednesday! Kesäkuun ensimmäisen keskiviikon kanssa ei Vermon ole luontevaa Forssan kanssa ajaa, mutta kahdelle seuraavalle keskiviikolle – 10.6. Mikkelin ja 17.6. Tornion kaveriksi – ylimääräiset ravit Vermoon sopivat mainiosti!

Hevosista ei varmasti ole tässä tilanteessa pulaa, ja katsojienkin luulisi ottavan tuplatarjonnan nopealla rytmillä Magic Monday –tyyliin kiitollisuudella vastaan. Kaiken lisäksi tv-lähetys kaksista raveista limittäin syntyisi käytännössä samoilla kustannuksilla kuin yksistä.

Luonnollisesti sama konsepti toimisi myös kahtena muuna keskiviikkona niin, että 3.6. Forssan ja 24.6. Vermon kaverina ajaisi joku pohjoisempi rata. Nyt jos koskaan olisi tilausta ylimääräisille raveille koko maassa.

Lapasyöttö on tarjolla myös ravikesän avaukselle 1. kesäkuuta. Silloin kalenterissa sattuu olemaan Kuopion ravit – eiköhän päivän tarjontaan olisi luontevaa lisätä muuan Kuopio Stakes?