Elämäni satavarmasti kummallisin Elitloppet - MT Blogit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Edellinen Seuraava

Elämäni satavarmasti kummallisin Elitloppet

"Jos joku olisi sanonut minulle alkuvuodesta, että tänä vuonna sinulla juoksee hevonen Elitloppetissa, mutta tapahtuma järjestetään ilman yleisöä, olisin nauranut vastapuolen aivan totaalisesti. "
Terhi Piispa-Helisten
Tältähän se Elitloppetissa yleensä näyttää: hienoja hevosia ja massoittain yleisöä. Tänä vuonna yleisö ei pääse paikalle.

Viimeinkin eteeni on koittanut se viikko, joka vaatii muistuttelua minuutista toiseen, tapahtuuko tämä oikeasti?

Eletään vuotta 2020. Suuriksi päiviksi oli merkittyinä kaksi tapahtumaa, omat 20-vuotispäivät sekä Elitloppet, kuten aina.

Ensimmäisen pyyhkäisi koronavirus. Vaikka siinä vaiheessa vielä virusepidemian osalta puhuttiin pelkästään yksittäisistä tapauksista, oli helppo todeta viruksen sisältävän riskejä, joten asian suhteen pelattiin varman päälle.

Silloin ei käynyt kuitenkaan vielä mielessä, mitä kaikkea kyseinen virus tulisi lopulta pyyhkimään pois kalenterista.

Jos joku olisi sanonut minulle alkuvuodesta, että tänä vuonna sinulla juoksee hevonen Elitloppetissa, mutta tapahtuma järjestetään ilman yleisöä, olisin nauranut vastapuolen aivan totaalisesti. Elitloppet, eihän sellaista järjestetä ilman yleisöä, eihän? Eikä minulla nyt tietenkään sellaista hevostakaan ole. Eikä sellaista ole tulossakaan, enhän minä osta lisää ravihevosia. Elämä opetti jälleen kerran taas, että itseään ei pysty huijaamaan. Mutta kukapa ei toteuttaisi unelmiaan, jos sille reitille aukeaa sattumusten seurauksena väylä? Maailmassa olisi aika monta Kimi Räikköstä enemmän, jos Ferrari jakaisi mahdollisuuksia alkaa ajamaan formulalla.

Elitloppet-hetki lähenee. Chief Orlandon osalta kaikki pitäisi olla kunnossa. Hevonen treenaa hyvin ja kaikki on ollut normaalisti. Arvontapallo osoitti ensimmäiseen karsintaan lähtöradalle viisi. Siitä on hyvä lähteä katsomaan, mitä kaikkea lopulta tapahtuu. Finaalipaikka tuntuisi uskomattomalta jutulta, mutta ei aivan mahdottomalta sellaiselta, mikä kaikesta niin outoa ja omituista tekeekin.

Vaikka Elitloppet ajetaan, mutta kuten monta kertaa aiemminkin on tullut todettua, ei se aivan sama juttu tunnetilaltaan ole ilman yleisöä.

Koronavirus pyyhkäisi pois yleisömeren, se pyyhkäisi pois voimakkaat tunteet ja monta muutakin asiaa. Yhtä asiaa se ei kuitenkaan vienyt mennessään. Suomalaisten sinivalkoinen Elitloppet-unelma on ja pysyy. Peukut pystyyn Suomi, Chief Orlandolle sekä Suomen toiselle edustajalle Elian Webille. Tänä vuonna tehdään työt ja ensi vuoden Elitloppetissa juhlitaan!

Maailma kyllä kuljettaa ihmeelliseen suuntaan, pakko myöntää. Mutta jos vuosi 2020 ei mitään muuta toisi tullessaan, niin ainakin voin sanoa oppineeni yhden tärkeän ja oleellisen asian. Koskaan ei saa, eikä voi sanoa ei koskaan.

Edellinen Seuraava