Kuninkuusravit - nyt erityisen suurten tunteiden tapahtuma

Jyri Saranpää toivoo ihmisiä paikan päälle seuraamaan: "Meidän koko tiimi on tehnyt kaiken viihtyvyyden ja turvallisuuden eteen näissä oloissa."

Viikko jäljellä. Hevoset on valittu, kommentit on kuultu. Loppukiri, aikaa ja koronaakin vastaan on käynnissä. Vaikka viimeistelyn kaaos on käsinkosketeltavaa, on toisaalta järjestelypalikoiden loksahtaminen paikoilleen palkitsevaa. Kohta nähdään ja koetaan lopulliset kunkkarifiilikset ja -elämykset Seinäjoella. Tulevaa viikonloppua varten on tehty paljon töitä.

Korona pääsi koettelemaan meitä edelleen, yksi puolivuotinen jakso mentiin ravirintamalla ilman yleisöä. Järjestelyjä on viety eteenpäin tasapainoillen sekä yleisen tilanteen että annettujen taloudellisten raamien kanssa.

Odotamme yleisöä paikalle nöyrin mielin, mutta ei nöyristellen. Puitteet on rakennettu pitkälti alkuperäisten, tapahtumaa kehittävien ajatusten pohjalta. Seinäjoen pitkää ja monipuolista kokemusta tapahtumakaupunkina on ammennettu valmisteluissa ja konkreettisessa yhteistyössä eri tapahtumajärjestäjien ja kaupungin kanssa. Myös viranomaisten tapahtumakokemuksella on ollut iso merkitys, varsinkin tässä oudossa ajassa, jolloin heiltäkin on vaadittu uudenlaista kykyä erottaa olennaiset epäolennaisesta.

Ja kun Etelä-Pohjanmaalla ollaan, talkootyön panos on aina oma lukunsa. Takana on vuoden 2020 Kuninkuusravit ja reilun viikon päästä toiset, molempia koitoksia varten on tehty valtava määrä talkootunteja.

Aina ei pysty palkitsemaan sitä panosta siten kuin sen arvolle kuuluisi, mutta ison kiitoksen ansaitsee jo nyt pohjalainen raviväki. Muun seuratoiminnan tuella saamme kasaan Kuninkuusravien arvoiset puitteet.

Odotan Suomalaista hevosväkeä paikalle, rohkaisen saapumaan Seinäjoelle seuraamaan Kuninkuusraveja. Meidän koko tiimi on tehnyt kaiken viihtyvyyden ja turvallisuuden eteen näissä oloissa.

Tapahtumakokonaisuus tarjoaa toivottavasti jälleen vahvoja elämyksiä, suuria tunteita ja yhteenkuuluvuutta. Nyt voisi sanoa: Tervetuloa katsomaan, mitä olemme saaneet aikaan näinä haastavina aikoina!

Jyri Saranpää

Kirjoittaja on Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja.