Pauli Punajuuren matka peruuntui - jalkapallon EM-janoon tarjolla sentään kylmälaukku - MT Blogit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Edellinen

Pauli Punajuuren matka peruuntui - jalkapallon EM-janoon tarjolla sentään kylmälaukku

Kesäloma ensi kesänä samaan aikaan, kiitos.

Tänään piti olla se päivä kun valkokylkinen Ruotsin-lautta irtoaa kello 16.30 laiturista ja jalkapalloelämäni huipentuu matkaan EM-kisoihin, joissa Suomi pelaa. Aah.

Suunnittelin jo talvella, että töistä pitää päästä kolmen aikoihin. Se pitäisi valmistella jo viikon mittaan, sillä samalla alkaa kesäloma, ja siinä lopussa on aina vaikeuksia.

Tukholmassa siirtymä satamasta rautatieasemalle on hieman nafti. Kolme varttia aikaa, mutta ei kai Tukholma niin kovin iso ole. Pahin paikka tuntui olevan laivasta ulospääsy. Pussiin ei saisi jäädä, joten ovella pitäisi olla terävänä.

Luotijuna täräyttää Kööpenhaminaan reilussa viidessä tunnissa ja matka maksaakin vain 25 euroa. Miten loistavan nykyaikainen ja halpa tapa päästä Tanskaan, kun lautta­matkakin on edullinen.

Vaan peruuntui matka Pauli Punajuureltakin. Tai oikeammin Paulus Arajuurelta.

Pauli Punajuuri taittoi matkaa maajoukkueen mukana Aku Ankan jalkapallon erikoisnumerossa. Kimurantin matkan jälkeen päästiin perille.

Aku Ankan lisäksi EM-tunnelmaan voi päästä kisojen peruuntumisesta huolimatta kisalogoilla varustetuilla tuotteilla. Niitä on varmaan painettu varastoon talven mittaan hehtaarihallikaupalla.

Osa varmaankin odottaa suosiolla ensi kesää. Toisaalta osa kauppiaista on ehkä huomannut logossa olevan vuosiluvun 2020, joten ne on pantu kuitenkin myyntiin.

Esimerkiksi Motonet mainostaa Huuhkajien logolla styroksista kylmälaukkua. Tai ehkä saisi olla pyöräilykypärä, vai miten olisi Huuhkajat-olut tai Pohjoiskaarre-pienpanimo- olut. Erehdyksessä ostin jotain futis-lonkeroa.

Lidl ja Stadium tekevät Suomen Palloliiton kanssa yhteistyötä. Mitenhän paljon niillä on kamaa Huuhkaja-logolla.

Voisi myös ostaa virallisen jalkapallon EM-kisasetelin. Sitä kutsutaan nollaseteliksi. Ehkä sen vuoksi, että setelissä on nolla. Hinta on 5,90 euroa. Halvemmalla muuten saa samasta kaupasta Jääkiekko – Torilla tavataan -nollasetelin. Kuvassa ollaan torilla, hinta 4,90 euroa.

Hyökkääjä Joel Pohjanpaloa eivät taida kylmälaukut tai nollasetelit kiinnostaa. Hänelle EM-kisat olisivat olleet huima paikka näyttää kyvyt suurseuraan. Kakkosbundesliigassa Jollen puskut ovat nyt keväällä olleet kuin moukarin iskuja.

Jollelle voimia vuoteen. Kyllä se vire säilyy! Ja noilla puskuilla voi vientiä olla ilman kisojakin.

Kisat siirtyivät, mutta loma sentään alkaa. Eikä korona voittanut jalkapalloa, sillä vitosdivari alkaa ensi maanantaina.

Ja lähtö kisamatkalle on ensi vuonna samaan aikaan. Suomi–Tanska-peli on 12. kesäkuuta 2021. Tämän kesän peruuntumisen korvauksena nautimme silloin kuohuviini­aamiaisen laivayhtiön piikkiin.

Joko voi jättää loma-anomuksen? Samaan aikaan, kiitos.

Edellinen