Maaseudun Tulevaisuus

Broileri tarvitsee uuden proteiinilähteen

Vehnän ja soijan rakettimaisen hinnannousun myötä kohonneet rehukustannukset ovat ajaneet broilerituotannon pisteeseen, jossa tarvitaan väistämättä uusia proteiinilähteitä, toteaa Michael Lee brittiläisen Aberystwythin yliopiston maatalous- ja ympäristötieteiden tiedekunnasta.

Lee puhui keskiviikkona brittiläisen tuottajajärjestön NFU:n seminaarissa Walesissä.

Tiedekunnassa on käynnissä useita tutkimushankkeita uusien proteiinilähteiden kartoittamiseksi. Tutkittavana ovat muun muassa lupiinin, herneen ja papujen käyttö broilerin ruokinnassa.

Tavoitteena on löytää sellaisia rehuraaka-aineita, joita tilat voisivat tuottaa itse. Asiasta kertoo World poultry -verkkolehti.

http://www.worldpoultry.net

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helpot broilerivartaat

Kolmannes kaikesta suomalaisten syömästä lihasta on broileria – 14 prosenttia tuodaan

Itämaiset broileripullat