Maaseudun Tulevaisuus

Broileri tarvitsee uuden proteiinilähteen

Maaseudun Tulevaisuus 10.02.2013


Vehnän ja soijan rakettimaisen hinnannousun myötä kohonneet rehukustannukset ovat ajaneet broilerituotannon pisteeseen, jossa tarvitaan väistämättä uusia proteiinilähteitä, toteaa Michael Lee brittiläisen Aberystwythin yliopiston maatalous- ja ympäristötieteiden tiedekunnasta.

Lee puhui keskiviikkona brittiläisen tuottajajärjestön NFU:n seminaarissa Walesissä.

Tiedekunnassa on käynnissä useita tutkimushankkeita uusien proteiinilähteiden kartoittamiseksi. Tutkittavana ovat muun muassa lupiinin, herneen ja papujen käyttö broilerin ruokinnassa.

Tavoitteena on löytää sellaisia rehuraaka-aineita, joita tilat voisivat tuottaa itse. Asiasta kertoo World poultry -verkkolehti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT