Maaseudun Tulevaisuus

Broileri tarvitsee uuden proteiinilähteen

Vehnän ja soijan rakettimaisen hinnannousun myötä kohonneet rehukustannukset ovat ajaneet broilerituotannon pisteeseen, jossa tarvitaan väistämättä uusia proteiinilähteitä, toteaa Michael Lee brittiläisen Aberystwythin yliopiston maatalous- ja ympäristötieteiden tiedekunnasta.

Lee puhui keskiviikkona brittiläisen tuottajajärjestön NFU:n seminaarissa Walesissä.

Tiedekunnassa on käynnissä useita tutkimushankkeita uusien proteiinilähteiden kartoittamiseksi. Tutkittavana ovat muun muassa lupiinin, herneen ja papujen käyttö broilerin ruokinnassa.

Tavoitteena on löytää sellaisia rehuraaka-aineita, joita tilat voisivat tuottaa itse. Asiasta kertoo World poultry -verkkolehti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen vastaanottamista — perussuomalaiset ja keskustalaiset nihkeimpiä

UPM:n puukaupan sopimusehdot hämmentävät

Metsien luomukeruualan pirstaloituminen uhka marja-alalle: "Onhan tämä hitonmoinen isku"