Erä

Kysely: Suomalaiset koiranomistajat lataavat akkujaan mieluummin lemmikkinsä kuin kumppaninsa kanssa

Koira on hyväksi sosiaaliselle elämälle ja voi jopa auttaa löytämään uusia ystäviä.
Lari Lievonen
Kyselyyn vastanneista koiranomistajista 45 prosenttia vastasi, että oma koira on auttanut pääsemään kriisistä yli.

Useissa eri tutkimuksissa on todettu koiran edistävän omistajansa hyvinvointia eri tavoin. Agria Eläinvakuutuksen teettämän kyselyn mukaan koira voi auttaa vaikeissa tilanteissa ja on hyvä lohduttaja.

Kyselyyn vastanneista koiranomistajista 45 prosenttia vastasi, että oma koira on auttanut pääsemään kriisistä yli.

Koira on myös hyvää seuraa silloin, kun tarvitsee lohtua surun hetkellä. Kyselyn vastaajien mielestä koira on toiseksi paras lohduttaja heti puolison jälkeen. 43 prosenttia koki puolison parhaana lohduttajana ja koirasta lohtua suruun koki saavansa jopa 30 prosenttia vastaajista. Perheen tukeen surussa turvautui 18 prosenttia ja ystävien 9 prosenttia vastaajista.

”Koira auttaa ylläpitämään rutiineja, mikä voi auttaa vaikean tilanteen yli. Koira ei myöskään tuomitse ja koiran silittäminen rauhoittaa ja tuo turvaa”, Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja Anna Linder sanoo tiedotteessa.

Silloin, kun pitää valita seuraa palautumiseen, kannattaa kyselyn perusteella viettää aikaa koiran kanssa. Kyselyn vastaajien mielestä koira on parempaa seuraa akkujen lataamiseen kuin oma kumppani. 33 prosenttia heistä nimittäin valitsi koiran ajanviettokaverikseen palautumiseen. Kumppanin seuran valitsi 27 prosenttia, perheen 19 prosenttia ja ystävät 13 prosenttia vastaajista.

Koira on hyväksi sosiaaliselle elämälle ja voi jopa auttaa löytämään uusia ystäviä. Koiranomistajista 67 prosenttia vastasi, että koira on parantanut sosiaalista elämää ja joissain tapauksissa jopa auttanut luomaan uusia ystäviä. Lisäksi heistä 87 prosenttia koki, että koira vähentää yksinäisyyden tunnetta.

Agria Eläinvakuutuksen kysely tehtiin viime vuoden marraskuussa yhteistyössä Xtreme Insights AB:n kanssa. Siihen vastasi 400 suomalaista koiranomistajaa.

Lue lisää