Erä

Katso eräohjelma MT-Jahtikuksan toinen jakso: Huurremetsolle tulee valkoinen noutaja

Metsoja, mäyräkoiria ja metsäsuksia on luvassa tässä jaksossa.

Keskitalven latvalinnustus on hieno mutta rankka laji. Päivä on lyhyt, ja hiihtokilometrejä umpihangessa kertyy lintuja etsiessä.

MT-Jahtikuksan toinen jakso vie meidät huurremetsojen perässä Ruotsin Lapin lintumaille Norrbotteniin. Metsoja löytyy, mutta hollille pääsy on vaikeaa. Ja muistiko Jahtikuksan Olli edes kohdistaa kiväärinsä? Lopulta uurastus palkitaan komealla pudotuksella.

Tässä jaksossa tapaamme myös Maaseudun Tulevaisuuden erätoimittaja Sari Penttisen ja tämän Käpy mäyräkoiran. Sillä aikaa kun Käpy touhuaa loppilaisessa metsässä, kuulemme, miten Sari päätyi unelmatyöhönsä ja kotiseudulle Pohjois-Karjalaan.

Suksentekijä on nyky-Suomessa harvinaisuus. Käymme perehtymässä Vilminko-sukseen ja sen tekijään Esko Vilminkoon tämän verstaalla Sotkamossa. Kantava ja kulkeva suksi on pitkän tuotekehityksen tulos. Koivu kokee yli 60 työvaihetta, ennen kuin suksi pääsee hangille.

Vierailemme myös Virttaan Erä-Veikkojen järjestämällä nuorten Metso-leirillä Säkylässä. Erätaitojen harjoittelussa päästään peurakytiksellä tositoimiinkin.

Kevään aikana tuotetaan yhteensä 16 jaksoa MT-Jahtikuksaa. Jaksot sisältävät metsästystä, kalastusta, riistaruokien valmistusta ja retkeilyä.

Ohjelma näkyy suorana antenni-tv:n kanavapaikalla 26 aina sunnuntaisin klo 11.00. Samana päivänä kello 15.00 ohjelma julkaistaan verkossa MT:n eräosastolla, josta voi katsoa myös sarjan aiemmat jaksot.

Lue lisää

Lukijalta: "Ministeriö vastuussa karhuista pienpetoraudoissa"

Ministeriö vastuussa karhuista pienpetoraudoissa

Erotammeko hirveä metsän puilta?

Lukija: "Karhujen röyhkeät pihavierailut loppuivat tehokkaalla metsästyksellä – Sama tepsisi susiinkin"