Erä

Joku teki karua ilkivaltaa Lapissa sijaitsevalla, 60 vuotta vanhalla kalakämpällä: "Älkää nyt hyvät ihmiset ikinä seinälautoja polttako, niin hätä ei ole koskaan"

Urttas-hotelliksi kutsuttu kalakämppä sijaitsee Riimmajärven rannalla Käsivarren erämaassa.
Risto Anunti
Tältä kalakämppä näytti ilkivallan jälkeen.

Lapissa sijaitsevalla kalakämpällä on tehty karua ilkivaltaa. Joku on nimittäin ottanut kalakämpän seinälaudat polttopuuksi.

Urttas-hotelliksi kutsuttu kalakämppä sijaitsee Riimmajärven rannalla Käsivarren erämaassa. Kämppä on rakennettu 1950- ja 1960-lukujen taitteessa.

Kalakämpän ilkivaltaa todistanut Kari Anunti on tehnyt asiasta Facebook-päivityksen. Päivityksessään hän huomauttaa, että pieni, kaikille avoin kalakämppä on tarjonnut vuosien varrella suojaa monelle kulkijalle.

"En tiedä kuka tai mikä olet ollut, mutta älkää nyt hyvät ihmiset ikinä seinälautoja polttako, niin hätä ei ole koskaan. Tuonne ei kukaan eksy vaan sinne lähdetään ja mennään, joten kamppeet kuntoon ja järkeä päähän, niin säästyy seinät", Anunti kirjoittaa päivityksessään.

Maaseudun Tulevaisuuden tavoittama Kari Anuntin veli Risto Anunti kertoo, että ilkivallan kohteeksi joutunutta kämppää on käyty korjaamassa.

"Tehtiin tuollainen hätäapuratkaisu siihen, etteivät tuuli ja lumet pääse sisälle", hän sanoo.

Alkujaan kalakämppä oli nyt jo edesmenneen Urho Viikin käytössä. Anunti kertoo, että ennen korjaamista hän yhteydessä Viikin omaisiin.

Eräretkiä järjestävä Anunti huomasi ilkivallan, kun hän oli tutustumassa asiakkaansa kanssa siihen.

"Se on aika kuuluisa paikka", hän huomauttaa.

Tarkkaa tietoa siitä, milloin ilkivaltaa on tehty, ei ole.

"Katsoimme vieraskirjasta, että syyskuun lopulla oli viimeinen merkintä syksyltä, sitten oli 30. joulukuuta kirjoittaneet kulkijat, että kämpästä on revitty lautoja", Anunti sanoo.

Lue lisää