Erä

"Miltä fasaani näyttää?" – norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäisen peltokanalintujahdin näet MT-Jahtikuksan kolmannessa jaksossa

Samassa jaksossa suomalaiset koirat saavat oppia ruotsalaiselta koirakuiskaajalta.
Jahtikuksa
Jahtikuksan Olli Kangas kävi peltokanalintujahdissa norjalaisten kanakoiraharrastajien kanssa Kauhajoella.

MT-Jahtikuksan kolmas jakso alkaa petit basset griffon vendéen -rotuisten koirien vauhdikkaalla valkohäntäpeurojen ja metsäkauriiden ajolla Paraisilla.

Koirilla on kuuluva haukku, mäyräkoiran haukku on siihen verrattuna vinkuvampi ja laulavampi, pohtii passissa ollut kauristuplat ampunut mäyräkoiramies.

”Kun ajo lähtee, sen kuulee kahden kilometrin päähän”, kuvailee koirien omistaja Mia Piri.

Ajavien koirien lisäksi jaksossa ovat esillä seisovat lintukoirat. Joukko englantilaisten kanakoirien omistajia matkusti Ruotsiin Långtoran-tilalle koirakuiskaaja Amir Salizandin oppiin. Saatiinko ruotsalaiselta kouluttajalta haluttuja oppeja, selviää ohjelmassa.

Ensikosketus fasaaniin on taltioituna myös jakson tunnelmiin. Joukko norjalaisia kanakoiraharrastajia jätti tunturi- ja metsämaastot taakseen ja tulivat Kauhajoelle tutustumaan lakeuksien peltokanalintujahtiin.

Ohjelma näkyy suorana antenni-tv:n kanavapaikalla 26 aina sunnuntaisin klo 11.00. Samana päivänä kello 15.00 ohjelma julkaistaan verkossa MT:n eräosastolla, josta voi katsoa myös sarjan aiemmat jaksot.

Lue lisää

Ruokavirasto rajoittaa siipikarjan siirtoja Janakkalassa lintuinfluenssan takia – mahdollisista lintujen joukkokuolemista ilmoitettava heti eläinlääkärille

Fasaaneista löytyi lintuinfluenssaa Janakkalassa

Haluatko saada hyviä vinkkejä näädän loukkupyyntiin? Katso näätäspesialistin vinkit eräohjelmasta

Katso miten sujuu kaurisjahti mäyräkoirien kanssa Paraisilla