Erä

"Miltä fasaani näyttää?" – norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäisen peltokanalintujahdin näet MT-Jahtikuksan kolmannessa jaksossa

Samassa jaksossa suomalaiset koirat saavat oppia ruotsalaiselta koirakuiskaajalta.
Jahtikuksa
Jahtikuksan Olli Kangas kävi peltokanalintujahdissa norjalaisten kanakoiraharrastajien kanssa Kauhajoella.

MT-Jahtikuksan kolmas jakso alkaa petit basset griffon vendéen -rotuisten koirien vauhdikkaalla valkohäntäpeurojen ja metsäkauriiden ajolla Paraisilla.

Koirilla on kuuluva haukku, mäyräkoiran haukku on siihen verrattuna vinkuvampi ja laulavampi, pohtii passissa ollut kauristuplat ampunut mäyräkoiramies.

”Kun ajo lähtee, sen kuulee kahden kilometrin päähän”, kuvailee koirien omistaja Mia Piri.

Ajavien koirien lisäksi jaksossa ovat esillä seisovat lintukoirat. Joukko englantilaisten kanakoirien omistajia matkusti Ruotsiin Långtoran-tilalle koirakuiskaaja Amir Salizandin oppiin. Saatiinko ruotsalaiselta kouluttajalta haluttuja oppeja, selviää ohjelmassa.

Ensikosketus fasaaniin on taltioituna myös jakson tunnelmiin. Joukko norjalaisia kanakoiraharrastajia jätti tunturi- ja metsämaastot taakseen ja tulivat Kauhajoelle tutustumaan lakeuksien peltokanalintujahtiin.

Ohjelma näkyy suorana antenni-tv:n kanavapaikalla 26 aina sunnuntaisin klo 11.00. Samana päivänä kello 15.00 ohjelma julkaistaan verkossa MT:n eräosastolla, josta voi katsoa myös sarjan aiemmat jaksot.

Lue lisää

Pienimünsterinseisoja Niki hioi linnunkäsittelytaitojaan tarhatuilla peltopyillä Maaningalla

Metsäbiotalouden professorin sielu lepää setterien kanssa tunturissa

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Lähde eräohjelman matkassa talviseen huurremetsojahtiin – jaksossa Metso-leirin nuoret istuvat peurakytiksellä Säkylässä