Erä

Katso video: Maakotka nappaa riistakameran mukaansa keskipohjalaiselta kuvaushaaskalta

Kuvaajan on oltava kuvauskojulla tähän aikaan vuodesta viimeistään ennen kuutta aamulla.

Maakotkia, merikotkia, haukkoja, ahmoja, kettuja ja peltopyitä, Keski-Pohjanmaalla riittää kuvattavaa kannuslaiselle valokuvaajalle Tuomo Karsikkaalle.

Yksi maakotka kuitenkin närkästyi kuvausjärjestelyihin ja nappasi riistakameran kynsiinsä. Karsikas onnistui videoimaan tilanteen.

"Kamera oli pakattu solumuovin suojiin, kotka nappasi sen napakasti otteeseensa, mutta siitä huolimatta siltä tippui ensin kameran varavirtalähde, sen jälkeen lentokyydissä ei enää kestänyt kamera ja lopulta tippui kameran suoja. Onnistuin kuitenkin löytämään kaikki osat tilanteen jälkeen", kertoo Karsikas.

Riistakamera ei ole painava paketti, vain muutaman sadan gramman painoinen. Kamerassa on liiketunnistin, joka käynnistää kuvauksen ja kuvauksen käynnistyminen aiheuttaa kilahtavan äänen. Karsikas epäilee, että ääni sai ilmeisesti kotkan ärsyyntymään ja nappaamaan kameran.

Jos mielii taltioida tällaisia ainutkertaisia tapahtumia, on herättävä varhain. "Näin keväällä herään neljältä, viideltä aamulla pitää olla jo liikkeellä ja viimeistään ennen kuutta kuvauskojulla. Joskus menee 12 tuntiakin kojussa."

Karsikas kuvaa vain oman seutunsa kuvauskojuilla, hän ei ole innostunut lähtemään itään kaupallisille kuvauspaikoille. Metsojen kuvaamiseen on oma kojunsa.

Lue lisää