Erä

Eräohjelman neljäs jakso: Katso MT-Jahtikuksasta, miten valmistetaan klassinen alkuruoka valkohäntäpeuran sisäpaistista

Jaksossa myös Kainuun Korpinaiset kertovat toiminnastaan ja herkullisista jänisjahtieväistään.

MT-Jahtikuksan neljännessä jaksossa päästään riistaruuan makuun. Porilainen Matti Liipo valmistaa klassisen alkuruuan tartarin raa'asta valkohäntäpeuran sisäpaistista.

Kainuun Korpinaiset taas toivovat pääsevänsä jänispaistin makuun. Jahtikuksa vieraili yhdistyksen jänisjahdissa.

Yhdistys on saanut alkunsa leader-hankkeesta. Tärkeimpänä tavoitteena on helpottaa naisten pääsyä metsästysharrastuksen pariin, kertoo puheenjohtaja Pia Inkala. Toimintaa korpinaisilla on eri puolilla Kainuuta.

Kuhmolaismaisemia jaksossa nähdään latvalinnustuksen merkeissä, kun Jahtikuksan Tanja Heikkonen hiihteli vannoutuneen pystykorvamiehen Antero Kyllösen kanssa päivän ajan. Vuoden ikäinen suomenpystykorva Jaska yritti löytää haukuttavaa.

Jakson ensimmäiset tunnelmapalat on kuvattu Ruotsista, kalastusporukan vetouistelureissulta.

Ohjelma näkyy suorana antenni-tv:n kanavapaikalla 26 aina sunnuntaisin kello 11.00. Samana päivänä kello 15.00 ohjelma julkaistaan verkossa MT:n eräosastolla, josta voi katsoa myös sarjan aiemmat jaksot.

Lue lisää

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Käärmeiden poimiminen käsin on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia – eräohjelmassa poistetaan haitallista vieraslajia Etelä-Floridassa

Eräohjelman kuudennessa jaksossa valmistuu herkullinen ateria sepelkyyhkyistä – "Älä kiedo lihoja paiston jälkeen tiiviiseen foliopakettiin", neuvoo porilainen Matti Liipo

Eräohjelmassa saadaan majava saaliiksi heti tappavilla raudoilla Kauhajoella – jaksossa vieraillaan myös Tunisiassa villisikajahdissa