Erä

Eräohjelman viides jakso: Tunisiassa villisikojen ajometsästyksellä on pitkät perinteet – MT-Jahtikuksan matkassa pääset nojatuolijahtimatkalle

Itäkaakko vie kalat kattilasta, luode lusikastakin, tuskailee suomalainen kalastaja Ruotsin syvimmällä järvellä.

Tunisiassa villisiat ovat pieniä ja pippurisia, kuvailee Panu Hiidenmies. Hän on metsästysmatkalla Tunisiassa, missä villisikojen ajometsästyksellä on pitkät perinteet. Pääset MT-Jahtikuksan viidennessä jaksossa nojatuolijahtimatkalle.

"Villisikoja saa ampua vain täyteisellä. Sitä varten on ennen reissua käytävä harjoittelemassa ampumaradalla", kertoo Hiidenmies valmisteluista.

Valmistelut onnistuvat, kansainvälinen jahtiporukka saa villisikoja saaliikseen etelän lämmössä.

Hornavan on Ruotsin syvin järvi pohjoisessa Arjeplogin kunnassa. Sinne lähtivät kalastamaan Olli Kuukasjärvi kavereineen ja MT-Jahtikuksa seurasi mukana.

Järvi haastaa kokeneet kalamiehet. "Aivan tuntematon järvi, ei tiedä pitäisikö kokeilla montun pohjalta vai rantakivikosta?Kaikuluotaimessakaan ei näy mitään, vaikka tämän kokoisessa järvessä kalaa aivan varmasti on", tuskailee Kuukasjärvi.

Tuulen suuntakin on väärä. "Eikös sitä sanota, että itäkaakko vie kalat kattilasta ja luode lusikastakin. Ja nyt tuulee itäkaakosta."

Ohjelma näkyy suorana antenni-tv:n kanavapaikalla 26 aina sunnuntaisin kello 11.00. Samana päivänä kello 15.00 ohjelma julkaistaan verkossa MT:n eräosastolla, josta voi katsoa myös sarjan aiemmat jaksot.

Lue lisää

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Lähde eräohjelman matkassa talviseen huurremetsojahtiin – jaksossa Metso-leirin nuoret istuvat peurakytiksellä Säkylässä

Eräaiheinen televisiosarja MT Jahtikuksa nyt katsottavissa verkkosivun kautta – lähde mukaan jänis- ja peurajahtiin

Kerro katsotko uutta MT-Jahtikuksa televisiosarjaa television vai verkon kautta, entä mitkä aiheet sinua erityisesti kiinnostavat?