Eräohjelmassa hiihdetään riekkojen perässä Inarissa ja pohditaan riistaruokinnan tarpeellisuutta – "vähempikin riittäisi" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Eräohjelmassa hiihdetään riekkojen perässä Inarissa ja pohditaan riistaruokinnan tarpeellisuutta – "vähempikin riittäisi"

MT-Jahtikuksan seitsemännessä jaksossa lyhytkarvaiset saksanseisojat avustavat näätäjahdissa.

Tunturimaisemat ovat Inarissa kauniit, mutta riekkoja eivät Tero Sorosen gordoninsetterit ylhäältä löytäneet, kun Jahtikuksan Olli Kangas hiihti heidän matkassa maaliskuussa.

Mutta kun miehet eivät kavunneet tunturiin asti hiihtämään, vaan sivakoivat tiheässä metsikössä, alkoi riekkojen syönnösjälkiä ja riekkojakin löytymään. Talvijahtitunnelmiin pääsee MT-Jahtikuksa eräohjelman seitsemännessä jaksossa.

Etelässä on ollut leuto ja lumeton talvi. Pertti Forsmanilla on Lopella riistanruokintapaikka metsän siimeksessä. Ruokinnalla on saatu valkohäntäpeuroja ohjattu pois lähialueella sijaitsevalta mansikkatilalta.

Ruokintapaikalla on tarjolla viljaa, heinää ja nuolukiviä. Paikka ohjaa eläimiä myös pois teiden läheisyydestä etsimästä suoloja.

"Aikoinaan ei riistaa ruokittu ollenkaan, sitä pidettiin turhana. Sitten houkutteluruokittiin, jotta saatiin eläimet ampumapaikoille. Sanoisin, että nykyään vähempikin riittäisi, etenkin tällaisena talvena", pohtii Forsman.

Eräohjelmassa piipahdetaan myös eläintentäyttäjä Esa Kemppaisen luona sekä osallistutaan näätäjahtiin, missä apuna on kaksi lyhytkarvaista saksanseisojaa.

Eräohjelma näkyy suorana antenni-tv:n kanavapaikalla 26 aina sunnuntaisin kello 11.00. Samana päivänä kello 15.00 ohjelma julkaistaan verkossa MT:n eräosastolla, josta voi katsoa myös sarjan aiemmat jaksot.

Lue lisää

Katso eräohjelmasta vinkit näädän loukkupyyntiin – kokeneella pyytäjällä loukkuja on kymmeniä ja ajettavaa kertyy loukkukierroksella yli 400 kilometriä

Eräohjelmassa ollaan syksyisessä kaurisjahdissa mäyräkoirien kanssa ja kevättunnelmaa tarjoaa vuohenputken tunnistaminen

Kaurispukeille katettiin pitopöytä – makean ja suolaisen yhdistelmä on vastustamaton

Eräohjelmassa hiivitään metsäkaurispukin perässä ja kuullaan kalastusopas Juha Happosen vinkit – "Jo satasella saa hyvä mökkiluotaimen"