Erä

Video: Eläintentäyttäjä Esa Kemppainen tehnyt koteihin satoja peuratrofeita – nyt hän kertoo, mikä metsästäjien mieltymyksissä on muuttunut

MT – Jahtikuksa seurasi vaihe vaiheelta peurasaaliin valmistumista Kemppaisen täyttöpajalla.

Kasvanut valkohäntäpeurakanta puhuttaa paljon, mutta peurat tuovat myös hyvinvointia maaseudulle. Janakkalalainen eläintentäyttäjä Esa Kemppainen on loihtinut jo satoja peuranpäätrofeita metsästäjien koteihin. Miehellä on kädet täynnä työtä myös muiden riistaeläinten kanssa.

Valikoivalla metsästyksellä saavutetaan jo muutamassa vuodessa tilanne, missä päästään kaatamaan isoja sarvipäitä. Monet metsästäjät päätyvät laittamaan saaliistaan ainoastaan kallotrofeen, mutta entistä useampi haluaa koko peuran pään sarvineen seinälle.

Kemppaiselle tämä merkitsee kiireistä aikaa sesongin ollessa kuumimmillaan. Ovet käyvät ja puhelin pärisee, kun peuroja kaatuu. Pajalla on myös lukuisia hirvensarvia ja päitä täytettävänä. suomalaismetsästäjät suuntaavat entistä enemmän myös ulkomaan jahteihin ja etenkin Keski-Euroopasta saapuneita saksanhirven sarvia laitetaan paljon.

Peuranpään täyttövalmistelut alkavat jo nylkemisestä, mikä on suoritettava oikein. Kokeneet metsästäjät osaavat toimen itse, mutta usein Kemppainen tekee myös tämän työvaiheen. MT – Jahtikuksa seurasi vaihe vaiheelta peurasaaliin valmistumista Kemppaisen täyttöpajalla. Samalla selvisi, kuinka luodaan se kuuluisa pukin katse.

Kevään aikana 16 jaksoa kalastusta, metsästystä ja muuta eräasiaa - katso eräohjelma MT Jahtikuksa täältä.

Lue lisää

Video: Jahtipäällikkö Patrik Lindfors kertoo, mitä erityistä on villisian metsästyksessä, jos se tehdään kyttäysmenetelmällä

Video: Aki Kosusen evästauon alku sai erikoisen käänteen, kun metsäkoneen valokeilaan käveli ihka oikea susi – "Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle"

Video: Joni Kinnusen kettujahti meni ikävällä tavalla pieleen, kun panos räjähti aseen sisällä

Video: Joni Kinnusen kettujahti muuttui väärällä tavalla jännittäväksi, kun Viki-koira lähti ketun perässä meren jäälle – seisontahaukuksi muuttunut ajo sai kuin saikin onnellisen päätöksen